Auraş Braşoveanu, preşedinte la Liga Profesionistă de Fotbal a ligii secunde

Auraş Braşoveanu, preşedinte la Liga Profesionistă de Fotbal a ligii secunde
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Proiectul iniţiat în urmă cu doi ani de către preşedintele de la FCM Dunărea Galaţi, Auraş Braşoveanu, cel de a se înfiinţa o Ligă Profesionistă şi pentru Liga a 2-a după modelul celei care organizează prima ligă, prinde viaţă. Comitetul Executiv al federaţiei a acordat avizul de înfiinţare Ligii Profesioniste de Fotbal Liga a 2-a, ultimul pas care mai era necesar pentru înfiinţarea acesteia. Acum mai urmează doar îndeplinirea formalităţilor pentru dobândirea personalităţii juridice.

Conform statului, până la prima Adunarea Generală preşedintele LPF 2 va fi iniţiatorul proiectului, gălăţeanul Auraş Braşoveanu, ales de grupul cluburilor ce au stat la baza iniţierii acestui proiect (CF Brăila, Farul, Viitorul Constanţa, Voinţa Sibiu şi Concordia Chiajna). Între timp, numărul grupărilor ce au aderat la proiect a ajuns să fie de 23.

„A contat enorm în obţinerea avizului de la federaţie că am avut majoritatea cluburilor din liga secundă de partea noastră, în ambele serii. În campionatul 2012-2013, unul de tranziţie, vom activa doar ca parte administrativă, urmănd ca din sezonul 2013-2014 să preluăm organizarea campionatului. Era nevoie de acest for pentru rezolvarea problemelor de la nivelul ligii secunde, prea marginalizate de câţiva ani. Unul din obiective este ca, din drepturile tv şi prin atragerea de sponsori, să susţinem financiar cât mai consistent bugetul cluburilor”, a declarat Auraş Braşoveanu.

Din momentul dobândirii personalităţii juridice, acesta va fi nevoit să se suspende din funcţia deţinută la FCM Dunărea. El va fi preşedinte al LPF 2 cel puţin până în septembrie, când se doreşte să aibă loc prima Adunare Generală.

Citit 1886 ori Ultima modificare Marți, 19 Iunie 2012 16:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.