Euro 2012: Cine îi mai salvează pe greci!?

Euro 2012: Cine îi mai salvează pe greci!?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Grecia-Germania, cel mai inedit duel de până acum de la turneul final European din Ucraina şi Polonia, are loc astăzi, de la ora 21.45, în direct pe TVR 1. În contextul în care la nivel economic, nemţii i-au împrumutat pe greci pentru a reuşi să treacă peste problemele financiare, meciul de fotbal dintre Grecia şi Germania a căpătat conotaţii aparte. În plus, se întâlnesc penultima câştigătoare a Campionatului European, respectiv principala favorită a caselor de pariuri la câştigarea turneului de anul acesta.

Germania a impresionat prin cele trei victorii din faza grupelor, dar mai ales prin jocul ofensiv, având în componenţă o echipă tânără, sclipitoare şi o maşinărie de goluri în persoana lui Mario Gomez, deja cu trei reuşite, singurul cu acest bilanţ dintre fotbaliştii rămaşi în competiţie. De partea cealaltă, în antiteză, grecii sunt recunoscuţi pentru pragmatismul lor în joc, acesta fiind de altfel şi principalul atu al elenilor în toate rezultatele importante obţinute până acum, inclusiv titlul european cucerit în 2004 şi calificarea în sferturi la actualul turneu.

„Nu subestimăm Grecia, noi trebuie să ne facem jocul, nu ne gândim la altceva, decât la meciul din sferturi”, a declarat Bastian Schweinstenger, unul dintre cei mai buni jucători ai Germaniei.

Echipa care se va califica mai departe dintre cele două formaţii va întâlni în sferturi câştigătoarea dintre Anglia şi Italia.

Citit 1108 ori Ultima modificare Joi, 21 Iunie 2012 16:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.