Cursă contracronometru şi contratermometru! Campion la 38 de grade Celsius

Cursă contracronometru şi contratermometru! Campion la 38 de grade Celsius
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Condiţii caniculare la „naţionalele” de atletism pentru copii * În timp ce pentru orice om matur era un calvar să facă la pas o sută de metri pe stradă, puştiul gălăţean Dan Sîrbu a alergat 300 de metri pentru a izbândi în cursa contra adversarilor, a cronometrului şi a temperaturii inumane în care a fost nevoit să concureze


 

Miercuri, ora 16.30, stadionul Iolanda Balaş din Bucureşti, 38 de grade Celsius. Deşi pista frige rău, cei mai buni copilaşi din ţară iau startul în finala probei de sprint (40 de metri) a campionatului naţional de atletism. Printre ei se află şi gălăţeanul Dan Sârbu, care se clasează al treilea şi imediat caută un colţ de umbră să-şi tragă sufletul. Încă nu scăpase de alergat în plină caniculă, peste o oră îl aştepta o nouă cursă.

La 17.45, când nu se răcorise mai deloc, se alinia la startul altei probe, urma să alerge 300 de metri în condiţiile în care banalul mers la pas pe stradă, pentru doar o treime din această distanţă, era un calvar pentru oricine. Mogâldeaţa din Galaţi a rezistat şi în 47,28 de secunde a bătut tot: adversari, caniculă şi cel mai bun timp ce fusese înregistrat până atunci în ţară la această categorie. După minute bune ajungea la maşină, al cărei termometru indica 35 de grade Celsius.

Singura scuză a federaţiei pentru programarea competiţiei la astfel de ore o reprezintă numărul foarte mare de participanţi, în jur de 600, cu o medie de 50 de concurenţi la fiecare probă.

Primul titlu în aer liber

Dan Sîrbu este campion încă de la nouă ani, în timp ce alţi copilaşi de seama lui rup tastatura cu jocurile pe computer. În aprilie simţise pentru prima dată satisfacţia medaliei de campion la piept, la naţionalele în sală când câştigase biatlonul (40 şi 200 metri), iar acum a venit şi primul triumf în aer liber.  „Alerga împreună cu părinţii pe stadion şi l-am chemat la un antrenament, să-l văd. Are calităţi fantastice, are o voinţă de fier”, îl laudă antrenorul Sorin Grecu de la CSM Dunărea Galaţi, club la care este legitimat Sîrbu, campionul călit printre gurile de canal de pe pista stadionului Dunărea.

„Este primul titlu naţional care vine la Galaţi după ani buni, la această categorie de vârstă. Aceşti copii trebuie cultivaţi, sunt reale talente care au nevoie de condiţii propice de antrenament”, a mai spus antrenorului proaspătului medaliat cu aur.

Citit 1368 ori Ultima modificare Joi, 21 Iunie 2012 16:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.