Doar doi sportivi gălăţeni merg la Londra: Mâine începe balul olimpic
Foto: Gălăţeanca Viorica Susanu (în prim plan) a revenit în activitatea competiţională împreună cu Georgeta Andrunache pentru a lua al treilea său aur olimpic la două rame

Doar doi sportivi gălăţeni merg la Londra: Mâine începe balul olimpic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Jocurile Olimpice, cel mai important eveniment sportiv al lumii din acest an, se desfăşoară de mâine şi până pe 12 august în capitala Marii Britanii * România va fi prezentă cu 103 sportivi, care vor concura la 15 discipline, printre aceştia aflându-se şi două gălăţence: atleta Viorica Ţigău, acum reprezentând un club din Giurgiu, şi canotoarea Viorica Susanu (Dinamo Bucureşti)
Niciun sportiv legitimat la una dintre grupările sportive din Galaţi nu va merge la Londra, situaţie care nu reprezintă deloc o surpriză din moment ce, de ani buni, condiţiile oferite sportivilor au fost dezamăgitoare şi toţi marii performeri din ultima vreme au plecat spre alte zări.

Totuşi, Galaţiul va fi reprezentat la Olimpiadă, graţie atletei Viorica Ţigău - născută şi formată aici ca sportiv şi care este calificată în proba săriturii în lungime - şi a multiplei campioane olimpice la canotaj Viorica Susanu (patru medalii de aur în palmares la JO), care se retrăsese din activitatea competiţională dar a revenit anul trecut în barca de 2 rame. Oarecum la fel se poate vorbi despre canoistul Victor Mihalachi, sportiv originar din Republica Moldova (acum la Dinamo), dar care a fost crescut ca sportiv şi lansat în lumea marii performanţe la Clubul Sportiv Şcolar din Galaţi, de antrenorii Adina şi Adrian Maftei.

Susanu şi Mihalachi, pretendenţi la aur

Dacă Ţigău nu este cotată cu şanse la o medalie, în cazul canotoarei Viorica Susanu şi al canoistului Mihalachi o ratare a podiumului ar însemna o dezamăgire cruntă. Mai mult, cei doi sunt printre puţinii sportivi români care sunt consideraţi pretendenţi cerţi la aurul olimpic.

Viorica Susanu, care are în palmares patru medalii olimpice de aur (Sydney 2000, Atena 2004 - două şi Beijing 2008) şi una de bronz, va fi la prima sa Olimpiadă când nu se urcă în barca de 8+1, urmând să concureze doar la „2 rame”, alături de Georgeta Andrunache, împreună cu care a luat aurul în această probă la precedentele două ediţii ale JO. Finala acestei probe va avea loc pe 1 august, în jurul orei 12.10.

Multiplul campion mondial Victor Mihalachi va trage în canoea de dublu alături de Liviu Dumitrescu în proba de 1.000 de metri, cei doi fiind de câţiva ani cei mai buni din lume. Le vom ţine pumnii, cu emoţii maxime, pe 9 august, în jurul orei 11.30, atunci când este programată finala.

În rest, pe lângă canotaj şi kaiac-canoe, se mizează pe medalii din partea sportivilor români în special la gimnastică, scrimă, judo, eventuale suprize plăcute putând apărea şi de la box, haltere sau tenis de câmp, de la dublul Horia Tecău - Adrian Ungur sau de la dublul mixt Tecău - Irina Begu.

Citit 1692 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Iulie 2012 18:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.