Puncte irosite de Oţelul
Foto: Foto: Sorin Pană

Puncte irosite de Oţelul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Gălăţenii au suferit prima înfrângere din actuala ediţie a Ligii I * Oţelul a evoluat cu un om mai puţin, încă din primul minut

PETROLUL PLOIEŞTI - OŢELUL GALAŢI 2-1 (1-0)

Liga 1 - Etapa a III-a

Stadion „Ilie Oană”

Marcatori: Boudjemaa (19, 82) / Inkango (88)

Cartonaşe galbene: Guilherme, Bornescu/ Perendija, Sârghi, Benga, Costin

Cartonaş roşu: Ljubinkovic

Petrolul Ploieşti: Bornescu - Achim, Neag, Yamissi, Guilherme - Opriţa (Bokila 52’), Mustivar, Hoban (Marinescu 59’), Boudjemaa - Grozav (Alcenat 65’), Hamza. Antrenor: Mircea Rednic.

Oţelul Galaţi: Brăneţ - Râpă, Sg. Costin, Perendija, Ljubinkovic - Benga, Giurgiu - L. Buş (Sîrghi 8’), Viglianti (Inkango 73’), Stromajer - Pena (Punosevac 78’). Antrenor: Dorinel Munteanu.

Arbitri: Cristian Balaj (central) - Octavian Şovre, Iulian Radu (asistenţi).


Chiar dacă se anunţa un meci dificil la Ploieşti în compania Petrolului, Oţelul şi-a îngreunat misiunea încă de la prima fază de joc, după ce Hamza şi Grozav au zburdat spre careul advers, lăsaţi liberi de fundaşii gălăţeni. Ljubinkovic a comis fault în încercarea sa de a-l stopa pe Hamza din drumul spre gol, iar arbitrul Cristi Balaj a dictat fără ezitare penalti şi eliminare. Brăneţ, introdus ca titular după gafa lui Grahovac ce i-a costat pe gălăţenii două puncte în runda anterioară, a apărat penaltiul executat de acelaşi Hamza. Chiar şi-aşa, atacurile gazdelor au fost greu de stopat, iar Boudjemaa a înscris cu un şut din marginea careului (19).

Până la pauză, Petrolul a forţat înscrierea golului doi, iar Oţelul a încercat să-şi surprindă adversarul pe contraatac.

Deşi aveau un om în minus, repriza secundă a fost controlată în mare măsură de gălăţeni, care puteau da lovitura prin Pena, în două rânduri, Inkango, şi mai ales la şutul lui Stromajer, care a nimerit bara. Şi cum un necaz nu vine niciodată singur, la o aruncare de la margine a gazdelor, Perendija şi-a scăpat omul din marcaj, Bokila a scăpat singur spre poartă, Brăneţ a respins în lateral, de unde Boudjemaa a reluat în poarta goală, reuşind dubla. Chiar dacă totul părea pierdut, Inkanago, adus de Oţelul în această vară, a redus din diferenţă cu un şut frumos la firul ierbii, din marginea careului.

Scor final 2-1 şi Oţelul a suferit prima înfrângere din ediţia 2012-2013 a Ligii 1.

Dorinel acuză arbitrajul

 

Antrenorul Oţelului, Dorinel Munteanu, a acuzat la finalul partidei maniera de arbitraj a centralului Cristi Balaj, însă s-a declarat nemulţumit şi de prestaţia jucătorilor săi din defensivă. „În primul rând, ne-am obişnuit să jucăm împotriva Petrolului cu un om sau cu doi oameni în minus. Sigur, eliminarea a fost corectă, însă maniera de arbitraj după aceea a lăsat de dorit. Spectacolul a fost însă stricat de arbitru, maniera de arbitraj mi-a lăsat un gust amar.

Eu îi respect pe toţi arbitri din România, dar când vezi că te toacă aşa mărunt este o aroganţă la adresa echipelor.

Am fost debusolaţi la început, dar ne-am revenit şi în repriza a doua am controlat meciul. Am făcut erori mari în defensivă şi asta mă îngrijorează cel mai tare”, a declarat Munteanu.

Iorga a lipsit la Ploieşti

După ce etapa trecută a fost unul dintre cei mai buni jucători de pe teren, mijlocaşul Oţelului, Cătălin Iorga, nu s-a aflat nici măcar pe banca de rezerve la meciul cu Petrolul din cauza unei accidentări, însă el are şanse mari să revină etapa următoare, când gălăţenii vor evolua pe teren propriu împotriva campioanei, CFR Cluj.

 

 

Citit 1721 ori Ultima modificare Duminică, 05 August 2012 17:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.