Oţelul, un paradox în Liga I: Joc bun, clasare catastrofală
Foto: Foto: Sorin Pană

Oţelul, un paradox în Liga I: Joc bun, clasare catastrofală
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

  • Deşi a avut evoluţii apreciate în ultimele trei etape, trupa antrenată de Dorinel Munteanu n-a scos nici un punct şi a ajuns pe penultimul loc * Erorile individuale, arbitrajele ostile, posturi deficitare în echipă şi mult ginion, acestea sunt explicaţiile roş-alb-albaştrilor

Conform Ligii Profesioniste de Fotbal, care ia în considerare cele două puncte penalizare (cu precizarea că pe site-ul FRF Oţelul are patru puncte, iar federaţia este forul decizional în acest caz), roş-alb-albaştrii ocupă în acest moment locul 17 în clasament, penultimul.

Doar în 2009, în primul an din mandatul lui Dorinel Munteanu, au mai început atât de greu gălăţenii, cu patru puncte acumulate în primele cinci etape. Tot de atunci, Oţelul nu a mai pierdut trei partide la rând în campionat. Chiar şi cu aceste cifre dezastruoase, fanii au fost încântaţi de evoluţiile bune, pe alocuri chiar senzaţionale, ale echipei antrenate de Dorinel Munteanu, paradoxal, tocmai în aceste ultime trei jocuri, toate pierdute. Jocul a impresionat pe toată lumea şi doar ghinionul, problemele de arbitraj, câteva erori individuale şi lipsa transferurilor pe posturile descoperite au dus la acest bilanţ negativ.

Căpitanul echipei, Sergiu Costin, a precizat că poziţia din clasament nu-l îngrijorează, optimismul său bazându-se tocmai pe jocul bun din ultima vreme.

“Se poate spune că suntem urmăriţi de ghinion, dar trebuie să fim puternici să trecem peste aceste meciuri. Suntem convinşi că o să ne revenim pentru că avem echipă bună şi jocul nostru spune ceva. Au mai fost campionate pe care le-am început mai greu, după care ne-am revenit”, a declarat căpitanul echipei, Sergiu Costin.

Trei meciuri, trei penaltiuri împotrivă

În ultimele trei partide, de fiecare dată a fost acordat câte un penalti împotriva Oţelului, până în minutul 20, gălăţenii începând practic meciurile de la 0-1, plus că la jocul de la Ploieşti, Ljubinkovic a fost eliminat încă din secunda 30. La partida de la Târgu Jiu, problemele de arbitraj au fost decisive în stabilirea scorului final, după un penalti acordat pe nedrept gazdelor şi neacordarea unui cartonaş roşu portarului advers la faza penaltiului obţinut de Pena.

“Nu ne convine că am început mai slab în clasament, am avut şi puţin ghinion, dar trebuie să privim înainte, să fim optimişti şi să tratăm fiecare joc la victorie, astfel sunt convins că vom reuşi să acumulăm cât mai multe puncte”, a declarat Gabriel Giurgiu.

Prea multe erori individuale

Chiar dacă ca grup echipa arată bine în teren, au apărut multe greşeli individuale ce au dus la goluri încasate mult prea uşor, gălăţenii având nouă goluri primite în cinci etape, cât în jumătate de campionat în ediţiile precedente. Drept dovadă şi schimbările în echipă, pe care le-a făcut antrenorul Dorinel Munteanu de la o etapă la alta, pedepsindu-i astfel pe cei răspunzători de golurile încasate în urma greşelilor individuale. Ultimul vizat a fost Milan Perendija, care n-a prins nici măcar banca de rezerve la meciul cu Pandurii, după erorile comise cu Petrolul şi CFR Cluj. În plus, o altă cauză a acestor rezultate slabe este şi lipsa transferurilor pe posturile deficitare, în special pe cel de fundaş stânga, partea vulnerabilă în acest start de sezon. „Mai e nevoie de câteva plombe pentru a fi concurenţă sporită pe anumite posturi, spre exemplu suntem descoperiţi pe cel de fundaş stânga în urma accidentării lui Ilie. dar până la iarnă sunt resemnat cu gândul că nu vom mai aduce vreun jucător şi trebuie să ne descurcăm cu ce avem”, a precizat Munteanu.

 

Citit 1334 ori Ultima modificare Joi, 23 August 2012 17:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.