Lance Armstrong va pierde cele şapte titluri cucerite în Turul Franţei

Lance Armstrong va pierde cele şapte titluri cucerite în Turul Franţei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ciclistul american Lance Armstrong va pierde cele şapte titluri cucerite în Turul Franţei şi va fi radiat pe viaţă din ciclismul profesionist.

Directorul general al Agenţiei Americane Antidoping (USADA), Travis Tygart, a declarat că Armstrong va fi deposedat de toate rezultatele înregistrate începând cu 1 august 1998.

Acest anunţ survine după ce rutierul, care s-a retras din activitate, a anunţat că renunţă la lupta judiciară cu USADA, care îl acuză de dopaj în perioada 1999-2005.

 

"Ştiu cine a cîştigat acele 7 Tururi, cel mai tare eveniment sportiv, în care cel mai tare cîştigă. Dar vine un moment în viaţa fiecăruia dintre noi cînd trebuie să spui: E destul! Acum este acel moment pentru mine. A trebuit să lupt cu acuzaţiile de dopaj din 1999, de la primul meu Tur cîştigat, iar în ultimii doi ani am făcut faţă la două investigaţii federale şi această vînătoare de vrăjitoare. Acest lucru mi-a afectat familia, munca, fundaţia de luptă împotriva cancerului. Nu există nicio dovadă sustenabilă împotriva mea, iar argumentele mele sînt cele 500 de controale antidoping pe care nu le-am picat niciodată", a explicat Lance Armstrong într-un comunicat de presă.

Citit 1245 ori Ultima modificare Vineri, 24 August 2012 10:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.