Luni, tragerea la sorţi: Oţelul, cap de serie în Cupa României

Luni, tragerea la sorţi: Oţelul, cap de serie în Cupa României
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Federaţia Română de Fotbal a anunţat oficial lista echipelor calificate în 16-imile Cupei şi componenţa celor trei urne valorice pe baza cărora se va face tragerea la sorţi pentru această fază a competiţiei, care va avea loc luni, 17 septembrie, de la ora 16,00, la Casa Fotbalului.

Roş-alb-albaştri (locul şase ediţia precedentă) se află în urna A valorică, alături de primele cinci clasate în ediţia precedentă a Ligii I. Gălăţenii pot întâlni doar adversari din ligile inferioare, iar acest avantaj, de cap de serie, va continua şi în fazele următoare ale competiţiei.

Pentru Oţelul, actualul sezon poate fi considerat compromis în ceea ce priveşte ocuparea unui loc de cupă europeană, însă poate profita de statutul de cap de serie şi încerca să se califice în Europa prin Cupa României. Câştigătoarea competiţiei va evolua în turul doi, în Europa League, echivalentul locului doi în campionat, iar în cazul în care în finală se califică formaţia campioană, automat, cealaltă finalistă obţine calificarea în EL. „Momentan, prioritar este campionatul, eu mă gândesc doar la următorul joc, dar sigur că este o oportunitate Cupa pe care o vom analiza la momentul respectiv”, a declarat Viorel Tănase, antrenorul gălăţenilor.

Să vină Şoimii Pâncota!

Prioritar pentru formaţia antrenată de Viorel Tănase este să joace pe teren propriu, indiferent de adversarul întâlnit, de preferat unul din liga a treia, cum ar fi Şoimii Pâncota sau FC Zagon. În cazul în care Oţelul va evolua în deplasare, sunt de evitat deplasările lungi, mai ales un eventual duel la Arad cu UTA (care dispune de instalaţie de nocturnă). Tot ca deplasare incomodă poate fi considerată şi în cazul unui duel cu Olimpia Satu Mare, chiar dacă este o echipă din liga a treia, însă ar trebui parcursă o distanţă foarte mare.

Jocurile din şaisprezecimile de finală se desfăşoară în sistem eliminatoriu într-o singură manşă, pe terenul clubului stabilit prin tragere la sorţi. În cazul jocurilor care se televizează în direct şi sunt programate în nocturnă, în cazul în care clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalaţie de iluminat, jocul se va programa pe terenul celeilalte echipe, dacă aceasta dispune de instalaţie de nocturnă (situaţie în care clubul organizator se schimbă), în caz contrar urmând ca FRF să programeze jocul pe un alt stadion dotat cu instalaţie de nocturna, pe cât posibil în apropierea sediului clubului care a fost desemnat ca organizator prin tragere la sorţi.

Posibili adversari ai Oţelului: FC Botoşani, CF Brăila, Farul Constanţa, Delta Tulcea, Sportul Studenţesc, Damila Măciuca, CS Mioveni, Voinţa Sibiu, FCM Târgu Mureş, FC Zagon, ACS Berceni, FC Caracal, Şoimii Pâncota, Olimpia Satu Mare (URNA C).

Programul se stabileşte luni

La faza şaisprezecimilor de finală participă cele 18 echipe din Liga I şi cele 14 echipe calificate în urma desfăşurării fazelor anterioare. Jocurile din cadrul şaisprezecimilor de finală se stabilesc prin tragere la sorţi, echipele participante fiind repartizate astfel:

Urna A: CFR Cluj, FC Vaslui, Steaua, Rapid, Dinamo, Oţelul;

Urna B: Pandurii Tg.Jiu, U.Cluj, Concordia Chiajna, FC Braşov, Ceahlăul, Astra, Gaz Metan, Petrolul, Gloria, CSMS Iaşi, Viitorul Constanţa,  CS Turnu Severin.

Se împerechează echipele din urna A cu echipele din urna C (6 jocuri) şi, în continuare, echipele din urna B cu echipele rămase în urna C (8 jocuri). Cele 4 echipe rămase în urna B se împerechează între ele. Jocurile din cadrul şaisprezecimilor de finală vor avea loc miercuri, 26 septembrie 2012, cu începere de la ora 16.30, cu excepţia jocurilor televizate in direct, acestea urmând să aibă loc la datele de 25/26/27 septembrie 2012.

Citit 1298 ori Ultima modificare Vineri, 14 Septembrie 2012 19:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.