Pesimism la Oţelul, revirimentul este aşteptat abia din retur
Foto: Sorin Pană

Pesimism la Oţelul, revirimentul este aşteptat abia din retur
Narcis Răducan şi Marius Stan au anunţat schimbări masive în lot la finalul turului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Tunurile sunt puse pe jucători, după parcursul dezastruos din campionat * S-au anunţat schimbări masive în componenţa lotului la finalul turului

Nouă etape la rând fără victorie, un bilanţ negativ care a secătuit de răbdare nu doar suporterii care au scandat „demisia” ci şi pe cei din conducerea clubului sau cu influenţă în luarea deciziilor importante, aşa cum este cazul primarul Marius Stan. Fostul director general al FC Oţelul s-a arătat sceptic că echipa îşi mai poate reveni în actuala formulă, comparând-o cu o mârţoagă incapabilă să reacţioneze, orice i-ai face. „Neputinţă evidentă din toate punctele de vedere, fizic şi mintal. Acum echipa e precum o mârţoagă în care chiar dacă dai până şi cu parul tot nu are reacţie, orice măsuri ai lua, ar fi degeaba. În situaţia dată, trebuie să ne gândim serios la evitarea retrogradării”, a declarat Marius Stan.

De asemenea, antrenorul Viorel Tănase a spus că jucătorii săi sunt blazaţi şi este nevoie de schimbări la iarnă. "Pe jucători i-am găsit afectaţi de situaţia în care erau în clasament, erau căzuţi psihic. Am zis că după calificarea noastră în Cupă s-a produs declicul, dar din păcate nu a fost aşa. În trei etape nu am acumulat decât trei puncte cu echipe cu care mă aşteptam să luăm nouă puncte. Este o blazare în rândul jucătorilor, trebuie să ne descurcăm până în iarnă cu ce avem", a declarat Tănase.

Se repetă istoria de acum şapte ani

Practic, Oţelul se află în situaţia în care trebuie să reia ciclul care a durat şapte ani, început cu echipa la retrogradare după turul din 2005 şi cu schimbarea aproape în totalitate a componenţei lotului. Atunci a început ascensiunea care a culminat cu titlul din 2011. Acum parcursul în campionat este la fel de dezastruos iar pentru la iarnă s-a anunţat o campanie de transferări de anvergura celei de acum şapte ani. 

„Evoluţia de acum îmi aduce aminte de acea echipă de tristă amintire din 2005, trăiesc cu sentimentul că nu putem bate pe nimeni. Este clar că e sfârşit de capitol pentru o generaţie căreia trebuie să-i mulţumim. Din păcate, trebuie să ne mai chinuim cu ei până la sfârşitul turului, când va trebui să o luăm de la capăt cu alţii., Sunt necesare schimbări masive în lot. Probabil că jucătorii noştri de acum în altă parte se vor descurca mai bine şi îşi vor reactiva cariera sportivă, aici e capăt de linie pentru majoritatea. Resurse sunt, din păcate, cauzele se ştiu, n-am putut să venim cu sânge proaspăt la timp, pentru a genera concurenţă, iar acum plătim pentru asta. Sper ca preţul să nu fie prea mare până la pauza de iarnă, când vom aduce jucători cărora să le placă să facă efort, să se dăruiască pentru echipă, aşa cum a fost de-a lungul timpului la Galaţi”, a declarat Marius Stan, cel care a condus clubul în ciclul 2005-2012.

De asemenea, Narcis Răducan, cel desemnat să conducă FC Oţelul, a confirmat că la finalul turului mulţi dintre jucători vor fi înlocuiţi. „Nu reuşim să câştigăm în timp ce echipele celelalte se mişcă în clasament, intrăm în probleme. N-am putut să facem transferuri şi asta e formula cu care trebuie să continuăm până în iarnă. Sunt ai noştri, cu ei am câştigat campionatul, cu ei trebuie să o scoatem la capăt până în iarnă, când vor fi cu siguranţă schimbări masive”, a spus Răducan.

După zece etape în Liga I, Oţelul se află pe locul 15 în clasament, doar cu opt puncte.

Citit 1836 ori Ultima modificare Marți, 02 Octombrie 2012 17:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.