Dorinel Munteanu: Locul Oţelului nu este la retrogradare

Dorinel Munteanu: Locul Oţelului nu este la retrogradare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fostul internaţional Dorinel Munteanu, lider de selecţii la echipa naţională, cu 134 de prezenţe, a declarat, într-un interviu acordat Mediafax, că reprezentativa pregătită de Victor Piţurcă este favorită în partida cu Olanda din preliminariile Cupei Mondiale din 2014, programat marţi, de la ora 20.45 (Antena 1).

- După 134 de meciuri jucate în tricoul echipei naţionalei, cum simţiţi duelul dintre echipa lui Piţurcă şi selecţionata Olandei?

- Eu cred că România este favorită în meciul de marţi. După primele noastre rezultate din grupa de calificare, moralul jucătorilor este ridicat. Vom evolua pe teren propriu şi vom avea tribunele pline, iar suporterii vor împinge echipa de la spate. Olanda, chiar dacă are o arie de selecţie importantă, vine la Bucureşti fără câţiva jucători de bază, iar asta poate să conteze. Nu în ultimul rând, Piţurcă ştie să pregătească foarte bine asemenea jocuri, aşa cum s-a întâmplat şi în victoria de la Constanţa în faţa Olandei. Cu ordinea pe care o impune şi cu principiile sale, Piţurcă mai poate reuşi o calificare.

- Optimismul românilor a crescut considerabil după victoria de la Istanbul. Mulţi spun că o victorie cu Olanda ne-ar asigura locul secund în grupă. Sunteţi de acord?

- Nu chiar. E adevărat că ne-ar creşte şansele pentru acest loc secund, însă până la finalul preliminariilor mai este mult. Contează şi dubla întâlnire Ungaria – Turcia. Dacă Turcia pierde la Budapesta, cred că în proporţie de 90 la sută este ieşită din calcule, dar noi trebuie să nu subestimăm Ungaria! Chiar dacă în ultimele dueluri cu ungurii ne-am cam impus, ei vor juca împotriva noastră cu mult orgoliu, şi nu trebuie să ne considerăm dinainte învingători.

- Cum vedeţi revenirea lui Mutu la echipa naţională?

- Cred că revenirea sa este benefică, dar, având în vedere nivelul său actual de pregătire, era clar că nu poate fi titular la Istanbul.

- Înseamnă că nici marţi…

- Probabil că nici în meciul cu Olanda nu va fi titular, dar Piţurcă ştie cel mai bine când şi cum mai poate ajuta Mutu echipa naţională. Eu cred că, dacă va fi bine pregătit fizic, Mutu mai poate fi util de-a lungul campaniei de calificare.

- Dar Nikolic mai poate fi util pentru Steaua, după ce a fost surprins în stare de ebrietate?

- Am văzut şi eu câteva fotografii din acea noapte, vor hotărî cei de la Steaua ce pedepse sunt necesare.

- Antrenorul Dorinel Munteanu cum ar reacţiona dacă Nikolic ar fi acum jucătorul său?

- Am avut şi eu jucători cu probleme asemănătoare, dar măsurile se iau de la caz la caz. Oricum, nişte măsuri se impun! Dar fiecare club hotărăşte dacă îşi suspendă jucătorul, dacă îl amendează sau dacă îl pedepseşte mai aspru. Mai mult nu vreau să comentez, nu e problema mea ce se întâmplă acum la Steaua.

- Dar la Galaţi ce credeţi că se întâmplă? Oţelul se află la retrogradare.

- Am văzut toate meciurile Oţelului şi încă mai am mare încredere în jucătorii de acolo. Ştiu ce pot ei, iar locul lor în clasament nu este la retrogradare.

Citit 1739 ori Ultima modificare Luni, 15 Octombrie 2012 16:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.