Restart spre performanţa adevărată! Oţelul câştigă şi urcă trei locuri

Restart spre performanţa adevărată! Oţelul câştigă şi urcă trei locuri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primul meci din acest campionat cu final fără emoţii pentru roş-alb-albaştri * Golurile lui Giurgiu şi Pena i-au permis antrenorului Viorel Tănase să-i ofere lui Chipirliu debutul în Liga I


OŢELUL GALAŢI - Gaz Metan Mediaş 2-0 (1-0)

Meci disputat duminică seara, în etapa a 14-a din Liga I

Stadion „Oţelul” - 4.000 de spectatori

Au marcat: Giurgiu 15’, Pena 59’

Cartonaşe galbene: Vali Negru 59’

OŢELUL: Brăneţ - Cârjă, Sîrghi, Sipovici, Cucu - Neagu, Giurgiu - Iorga, Băjenaru (Filip 70’), Stromajer (Chipirliu 88’) - Pena (Didi 79’). Antrenor: Viorel Tănase.

GAZ METAN: Loncaric - Ciucă, Frăsinescu, Muth, Buzean - Tahar, Negru (Todea 62’) - Astafei, Eric, Petre (Vasilache 57’) - Bawab (Bud 75’). Antrenor: Cristi Pustai.

Arbitri: Teodor Crăciunescu - central, Valentin Avram şi Marius Nicoară - asistenţi.


Oţelul a început tare una dintre partidele cu miză clară, părăsirea zonei retrogradante, cu jocul înclinat spre flancul stâng, Stromajer fiind animatorul primei părţi a meciului. După două centrări bune dar fără vreun coechipier pe post de destinatar, a treia încercare a lui Jaka, de data aceasta la firul ierbii, s-a lăsat cu urale în tribune. Neagu a prelungit de la marginea careului către Giurgiu, şut imparabil de la 20 de metri, lângă bară şi Oţelul urca în acel moment deasupra celor de la Gaz Metan în clasament. S-a continuat cu echipa gălăţeană jucând pentru un plus semnificativ la posesie, dar fără entuziasm ofensiv şi implicit fără alte ocazii.

Oaspeţii au replicat târziu (54’), dar tăios, când Astafei - ce transfer a ratat Oţelul în vară! - i-a pasat perfect lui Petre, singur în centrul careului, doar reflexul lui Brăneţ evitând egalarea. Acelaşi portar care a scos de la vinclu la ultima fază a meciului! La poarta cealaltă, Oţelul a pus presiune printr-o serie de faze fixe de pe dreapta, astfel venind şi golul desprinderii: centrare fructificată de Pena. După mult timp, victorie la mai mult de un gol diferenţă în campionat, iar Oţelul începe în sfârşit să urce în clasament.

Galeria, protest prin absenţă

Tribune golaşe la meciul de aseară, doar aproximativ 4.000 de gălăţeni venind să-şi susţină favoriţii. Nici măcar Peluza Nord, acolo unde stau de regulă cei mai pătimaşi fani, n-a fost populată decât de câteva pâlcuri de oameni, cei din galerie alegând să replice prin absenţă la conflictul avut cu câţiva jucători la ultimul joc, cel din Cupa României.

„Respectul reciproc este una din condiţiile fundamentale ca în cadrul unui club să existe o bună desfăşurare a lucrurilor şi în viitor sperăm că toţi factorii implicaţi să ţină mai mult cont de acest aspect, pentru că nu rezultatele ne-au îndepărtat de stadion, echipa având parte, atât acasă cât şi în deplasare, de o susţinere bună, în ciuda rezultatelor”, au explicat printr-un comuncat cei din grupul Steel Boys, una dintre facţiunile importante ale galeriei.

Citit 2071 ori Ultima modificare Duminică, 04 Noiembrie 2012 22:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.