Astăzi, în Liga I, la Piatra Neamţ: Oţelul, asalt spre prima parte a clasamentului
Foto: Foto: Sorin Pană

Astăzi, în Liga I, la Piatra Neamţ: Oţelul, asalt spre prima parte a clasamentului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii vor juca în deplasare cu Ceahlăul, în etapa a 15-a din Liga I, încercând să lege pentru prima dată în acest campionat două victorii la rând * Meciul de astăzi este primul din dubla confruntare din această lună dintre cele două echipei, urmând apoi duelul din Cupa României


Cu trei victorii din ultimele patru partide oficiale, gălăţenii speră ca  la Piatra Neamţ, contra Ceahlăului, să obţină primul succes pe teren străin din mandatul lui „Tase”. Până acum, cu Tănase antrenor, Oţelul a scos doar trei puncte din patru deplasări în urma unor remize cu CS Severin, Chiajna şi „U”Cluj.

„E un prag psihologic important, jocul s-a îmbunătăţit, am acumulat şi puncte în ultima perioadă, trebuie să mai câştigăm şi în deplasare. Meciul cu Ceahlăul e o bornă importantă, putem să ne apropiem de prima jumătate a clasamentului, dar întâlnim o echipă ambiţioasă, care poate încurca multe socoteli”, a declarat Narcis Răducan, directorul general al clubului.

După 14 etape scurse din campionat, Oţelul a obţinut 16 puncte pe teren, iar nemţenii au cu unul mai puţin. Până acum, Ceahlăul a câştigat patru din cele şapte partide de pe propriul teren, a remizat de două ori şi a cedat o singură dată, 0-3 cu Viitorul Constanţa.

„Este o partidă dificilă, Ceahlăul a pierdut un singur meci acasă, s-a bazat pe meciurile de pe teren propriu până acum. Mergem să câştigăm, să ne continuăm seria bună de rezultate. Au o echipă omogenă, se anunţă un duel echilibrat. Nu pregătesc nici un meci la egal, dar în funcţie de joc vom vedea dacă e un bun şi un punct”, a declarat Viorel Tănase, antrenorul Oţelului.

Rezultatele bune din ultima perioadă par a-i fi scos pe gălăţeni din crinză, conform atacantului Marius Pena, marcatorul celui de-al doilea gol la ultima partidă, 2-0 cu Gaz Metan. „La fiecare coleg am văzut o foame de rezultate, e o atmosferă bună şi sper să avansăm cât mai mult şi în clasament. Pentru noi, meciul cu Ceahlăul este de şase puncte, avem moral foarte bun după ultimele două victorii şi sper să confirmăm cu o nouă victorie”, a spus Pena.

Cinci indisponibili

Tehnicianul gălăţenilor, Viorel Tănase, are în continuare probleme semnificative de lot, având nu mai puţin de cinci absenţi pentru jocul cu Ceahlăul. Inkango şi Grahovac se antrenează separat după accidentările suferite în urmă cu două săptămâni, în timp ce Paraschiv şi Costin nici măcar nu au revenit la antrenamente. Celor patru li se adaugă şi Silviu Ilie, indisponibil până la finalul anului. În schimb, au revenit la antrenamente Laurenţiu Buş şi Bratislav Punosevac, primul fiind reprimit în lot după ce a fost pedepsit cu o perioadă de exil la Oţelul II. 

Acelaşi duel şi în Cupa României

Altfel, pe lângă meciul de astăzi, cele două echipe se vor întâlni şi în sferturile de finală ale Cupei României, tot la Piatra Neamţ, pe 26, 27 sau 28 noiembrie, data exactă urmând a fi stabilită săptămâna următoare.

„O victorie în campionat în faţa lor poate fi un ascendent moral pentru jocul de Cupă. Mi-aş dori să câştigăm ambele partide, nu există o singură variantă pentru noi la această dublă”, a spus Răducan.

Partida de astăzi este programată de la ora 16.00 şi va fi transmisă în direct de DolceSport.

Citit 1434 ori Ultima modificare Vineri, 09 Noiembrie 2012 18:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.