Rusandu blochează Oţelul! Dinamo Bucureşti - Oţelul Galaţi 2-1

Rusandu blochează Oţelul! Dinamo Bucureşti - Oţelul Galaţi 2-1
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dorinel a câştigat duelul cu fosta echipă * Rusandu blochează Oţelul! * Gălăţenii au pierdut meciul cu echipa fostului antrenor, dar puteau obţine un punct dacă arbitrul acorda penalti în minutul 90 la henţul evident comis de Alexe


DINAMO BUCUREŞTI - OȚELUL GALAȚI 2-1 (2-0)

Meci disputat vineri, in a XVII-a etapa din Liga I

Au marcat:  Alexe 15 - pen., Matei 31 - pen./ Rus - autogol 60

Cartonașe galbene: Ţucudean 42, Munteanu 60, Matei 79/ Perendija 30, Murgoci 45

Echipele utilizate:

DINAMO: Bălgrădean - Rus, Luchin, Grigore, Pulhac - Boubacar, Munteanu - Matei (Cristea 80), Ba (Dănciulescu 66), Alexe - Ţucudean (Curtean 72). Antrenor: Dorinel Munteanu.

OŢELUL: Brăneţ (Simaitis 18) - Râpă, Sîrghi, Perendija, Murgoci - Benga, Giurgiu (Chipirliu 80) - Iorga, Didi (Stromajer 46), Băjenaru - Punosevac. Antrenor: Viorel Tănase.

Arbitri: Lucan Rusandu (central), Micloş Nagy şi Florin Păunescu (asistenţi).

Meciul reîntâlnirii pentru Oţelul şi Dorinel Munteanu a fost de bun augur pentru fostul tehnician al gălăţenilor. Deşi au început curajos, băieţii lui Viorel Tănase s-au stins repede după două încercări la poarta adversă, prin Băjenaru şi Giurgiu.

În urma unui contraatac al dinamoviştilor, Râpă a blocat centrarea lui Matei, iar centralul Rusandu a acordat penalti pentru henţ la semnalizarea asistentului Micloş Nagy. Reluările sunt neconcludente, părând mai degrabă că mingea l-a lovit în umăr pe fundaşul Oţelului. Alexe a transformat pentru 1-0, iar problemele lui „Tase” s-au acutizat fiind nevoit imediat după gol să-l înlocuiască pe portarul Brăneţ, cu Simaitis.

Gălăţenii nu au mai reuşit să se apropie de poarta lui Bălgrădean până la pauză, doar că centralul Rusandu a ieşit din nou la rampă în minutul 30, acordând din nou prea uşor un penalti în favoarea gazdelor la un duel Perendija - Ţucudean. De această dată a transformat Matei, iar Oţelul părea deja groggy.

Penalti clar, neacordat pentru Oţelul

În partea a doua gălăţenii au reintrat în joc cu puţin noroc la autogolul lui Rus, iar pe fondul unei presiuni asupra careului advers, în minutul 90 centralul Rusandu nu a acordat un penalti clar pentru Oţelul, după ce Alexe a blocat cu ambele mâini şutul lui Benga! Cea mai clară fază de penalti a fost ignorată de centralul partidei, chiar dacă a acordat două penaltiuri cel puţin controversate pentru Dinamo.

Gălăţenii au pierdut şansa de a egala pe eroarea imensă a arbitrului şi rămân cu 19 puncte strânse pe teren în turul de campionat, dacă sunt luate în calcul şi cele două puncte litigioase.

Încă un debut

La ultimul joc din acest tur de campionat, contra lui Dinamo, la Oţelul s-a mai petrecut un debut în Liga I odată cu intrarea portarului lituanian Tadas Simaitis în locul lui Brăneţ, care a ieşit accidentat încă din minutul 18. Problemele gălăţenilor cu portarii au devenit extreme de serioase, primii doi goalkeeperi, Brăneţ şi Grahovac, fiind indisponibili în perspectiva meciului de Cupa României, de miercuri, cu Ceahlăul. Simaitis (21 de ani) este cel de-al patrulea jucător provenit de la echipa a doua a clubului care reuşeşte să debuteze în prima ligă pe parcursul acestui sezon, după Murgoci, Cucu şi Chipirliu.

Citit 2438 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Noiembrie 2012 00:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.