Condiţii improprii pentru transmisiuni: Stop televizărilor din sala Siderurgistul

Condiţii improprii pentru transmisiuni: Stop televizărilor din sala Siderurgistul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Reprezentanţii Digi Sport au anunţat că nu vor mai transmite nicio competiţie pentru că nu au unde să-şi instaleze camerele necesare la actualul standard de calitate


Singura sală din Galaţi în care se pot desfăşura în acest moment partidele din prima ligă la handbal şi futsal ale echipelor gălăţene HC Danubius, respectiv, United, nu mai permite realizarea de transmisiuni televizate la nivelul ridicat de calitate la care s-a ajuns în acest moment. Astfel, postul de televiziune Digi Sport, cel care transmite meciurile din cele două competiţii aminitite, a decis ca din această lună să renunţe la evenimentele desfăşurate în sala Siderurgistul.

Principalul impediment îl reprezintă stâlpul de susţinere din faţa tribunei centrale, care obturează vizibilitatea. Reprezentantul Digi care coordonează departamentul tehnic ce realizează transmisiunile, Mircea Şai, a explicat că nu mai poate veni cu doar trei camere de filmat ca până acum pentru că standardul de calitate a crescut foarte mult, iar mai multe nu are unde să amplaseze. „Nu se pune problema că nu mai vrem să transmitem de la Galaţi. Vrem, dar nu mai putem. La fotbal mai punem camere şi în tribune, la fel ca în alte săli care permit acest lucru, dar aici nu avem unde. La peluze nu se poate pentru că este plasa din spatele porţilor, iar la tribuna centrală sunt acei stâlpi în faţă. Nu mai putem veni numai cu trei camere, atât timp cât toate celelalte evenimente sunt transmise la nivel de Liga Campionilor, diferenţa de calitate ar fi mult prea mare. S-au făcut investiţii enorme HD, camere performante şi nu este normal să nu le putem folosi”, ne-a declarat Mircea Şai.

Reprezentantul Digi a precizat că singura soluţie ar fi montarea unor platforme. „I-am rugat pe cei din Galaţi să facă platforme, am aşteptat o lună, două, trei, dar degeaba”, a mai spus Mircea Şai.

Administratorul sălii Siderurgistul, Eugen Ralea, a declarat că nu i-a fost comunicată respectiva solicitare de la Digi pentru platforme. „Cred că le-au cerut acest lucru celor de la United, nu mie direct. Oricum, am pus relativ recent o astfel de platformă în zona mesei arbitrilor, dar probabil nu este de ajuns”, a spus Ralea.

Următorul eveniment sportiv din sala Siderurgistul care în alte condiţii s-ar fi aflat în programul Digi Sport va fi pe 2 decembrie, meciul de futsal dintre United şi KSE Tg. Secuiesc.

Citit 1762 ori Ultima modificare Vineri, 23 Noiembrie 2012 20:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.