Circ da, seminţe ba!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Gata, s-a dat startul la circ! Liga I a revenit pe teren, însă n-a avut nevoie decât de două meciuri – vineri după-amiază – pentru ca scandalul să capete proporţii pe la televiziunile care tratează acest fenomen social.

Ba n-a fost arbitrul concesiv, ba a fost „bagabont”… Ai avut, n-ai avut penalti, comentezi!

Păcat că I.L. Caragiale n-a prins zilele noastre în care un gol anulat pe motiv de ofsaid este considerat mai tragic decât un jaf armat sau decât o lovitură de stat. Şi dă-i, şi luptă, neicuşorule!

* Fotbalul autohton a primit o lovitură dureroasă din partea oficialilor lui CFR Cluj: nicio pungă de seminţe, nici măcar o „bomboană agricolă” nu va mai fi „sacrificată” pe arena campioanei României!

„Vrem să avem o arenă de nivel european din toate punctele de vedere”, s-au justificat cei de la Cluj, însă nu ştiu câţi dintre plătitorii de bilete vor gusta această măsură nesărată.

Este ca şi cum ai anula ţigara de după.

* Două legende ale fotbalului mondial, Maradona şi Pele, au fost invitate la un turneu organizat la Piteşti în memoria lui Nicolae Dobrin. Ştirea n-ar fi avut farmec dacă n-am fi fost atenţionaţi că patronul echipei FC Argeş, un posesor de supermarket, vrea să-i plimbe pe cei doi „coloşi” cu Maybach-ul, o maşină extravagantă, poate chiar indecentă în această perioadă de recesiune.

Dacă tot vrei să ieşi în evidenţă înghesuie-i, tată, într-o Dacia, să simtă şi economia românească ceva! 

* Am senzaţia că arabii multimiliardari şi pătimaşi din cale-afară la care a ajuns şi fostul stelist Mirel Rădoi inventează tot felul de trofee pentru a capta atenţia Europei şi a întregii planete.

De pildă, românul recent transferat la Al-Hilal şi antrenorul Cosmin Olăroiu au câştigat Cupa Coroanei Prinţului, însă la fel de captivaţi am fi fost şi dacă potul cel mare s-ar fi intitulat Cupa Zăbalei din Gura Calului, Trofeul Prinţesei Răpite şi a Jumătăţii de Împărăţie sau Cupa Celor Şapte Pitici. Ăla-i fotbal?

Spectaculoasă şi demiterea lui Cosmin, la puţine ore după succes!

* Organul care guvernează legile jocului de fotbal vrea ca pauza unui meci oficial să se mărească de la un sfert de oră la douăzeci de minute. Cică ar avea de câştigat jucătorii care, uneori, au de parcurs un drum prea lung până la vestiare.

Eu zic să facă pauza de o oră, să aibă timp şi băieţii să doarmă un pic, să vadă şi o juma’ de telenovelă… Ce contează că stau unii, de nebuni, în tribună şi-i aşteaptă cu înfrigurare?

Citit 1192 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.