Întăriri din producţia proprie în cantonamentul de iarnă: „Tase” a descoperit jucători noi

Întăriri din producţia proprie în cantonamentul de iarnă: „Tase” a descoperit jucători noi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Antrenorul Viorel Tănase va lua trei dintre tinerii jucători de la Oţelul II în stagiile de pregătire centralizată pe care gălăţenii le vor susţine în această iarnă


După ce în acest sezon au făcut deja pasul către prima echipă câţiva jucători de la echipa a doua, Cucu, Murgoci şi Chipirliu, iar Tudorie se antrenează cu echipa mare la doar 16 ani, antrenorul Viorel Tănase continuă să acorde o atenţie sporită fotbaliştilor crescuţi în propria pepinieră. „Deja au apărut în echipă fotbalişti precum Cucu, Chipirliu sau Murgoci, iar Tudorie se antrenează cu prima echipă de ceva vreme. Pe lângă cei patru vor mai fi luaţi în cantonament Adăscăliţei, Manea şi Miron, pe care îi am în vedere momentan. Sunt jucători de perspectivă din propria pepinieră, totul depinde numai de ei, pentru că talentaţi sunt”, a spus „Tase”.

Antrenorul de la „satelit”, Damian Băncilă, a spus despre cei trei că au avut evoluţii ascendente în ultima perioadă şi merită atenţia venită de la echipa mare.

Ionuţ Manea (20 de ani) este apărător central la origini, dar în ultima perioadă a evoluat ca mijlocaş central, acolo unde a dat un randament foarte bun. „Are o capacitate bună de gândire, loveşte mingea bine cu ambele picioare, este lucid, cu discernământ şi are o calitate aparte prin faptul că ştie să se mişte pe teren foarte bine fără minge”, a spus Băncilă despre Manea, care a fost căpitanul echipei la ultimele jocuri de campionat.

În ceea ce-l priveşte pe Andrei Miron (18 ani), situaţia este asemănătoare cu cea a lui Manea, el fiind de asemenea un fundaş central care în ultima vreme a jucat mai mult mijlocaş. „Este foarte devotat la antrenamente, a înregistrat o creştere semnificativă în acest an. Îmi place foarte mult, este disciplinat, conştiincios şi dacă-şi va rezolva micile probleme pe care le mai are de reglat poate ajunge un fotbalist util la nivelul primei divizii”, a declarat antrenorul său.

În ceea ce-l priveşte pe Mihai Adăscăliţei (18 ani) aşteptările sunt mai mari, el fiind în atenţia primei echipe de mai multă vreme. „Un fotbalist foarte inteligent, care controlează cu uşurinţă mingea şi reuşeşte să-şi elimine adversari din joc. E mijlocaş ofensiv cu bune valenţe de atac, cu o capacitate rapidă de rezolvare a fazelor”, a precizat Damian Băncilă.

2012, an bun pentru „satelit”

Ajuns la final de an cu echipa a doua, tehnicianul Damian Băncilă a declarat că este mulţumit de evoluţia echipei sale de la începutul anului şi până în prezent. "Jucătorii au înregistrat progres evident în acest an, atât ca atitudine, cât şi ca exprimare în joc. Un fapt important s-a petrecut în vară când Paraschiv s-a antrenat cu noi, iar jucătorii tineri au putut lua exemplu de la un fotbalist adevărat, au văzut ce înseamnă performanţa. Vreau să mulţumesc conducerii pentru condiţiile în care am reuşit să ne desfăşurăm activitatea. De asemenea, trebuie să-i mulţumesc lui Tase pentru întreaga atenţie acordată echipei a doua şi pentru colaborarea avută privind strategia în procesul de pregătire”, a spus Băncilă

Oţelul II a încheiat turul de campionat pe locul 7 în seria I a ligii a treia, după ce la un moment dat, după primele patru etape, se afla chiar pe primul loc, iar vreme de două luni trupa lui Băncilă a fost neînvinsă.

Citit 2204 ori Ultima modificare Marți, 18 Decembrie 2012 17:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.