Un singur gălăţean la Festivalul Olimpic al Tineretului European
Foto: Gălăţeanul Daniel Patriche, alături de antrenoarea Ramona Dinu

Un singur gălăţean la Festivalul Olimpic al Tineretului European
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Festivalul Olimpic al Tineretului European se va desfăşura în perioada 17-22 februarie, în zona Braşovului * În total, delegaţiile participante vor număra 2.500 de membri, dintre care 1.505 sunt sportivi * În loturile lărgite s-au aflat şase sportivi gălăţeni, dintre care a rămas doar unul


Fără discuţie, Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) este unul dintre cele mai importante evenimente sportive organizate vreodată în România, precedentele competiţii de o asemenea anvergură fiind Festivalul Mondial al Tineretului şi Studenţilor şi Jocurile Mondiale Universitare - ambele înainte de 1989.

Flacăra Olimpică este deja în România

Ca orice competiţie mondială care se respectă, „Mica Olimpiadă” - cum i se mai spune Festivalului European - se va derula sub simbolul Flacării Olimpice. Aceasta a ajuns în ţara noastră, de la Atena, duminică, 3 februarie. Va rămâne în Capitală până pe 9 februarie, în faţa sediului Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. Apoi va parcurge traseul până în oraşul de la poalele Tâmpei, trecând prin localităţile de pe Valea Prahovei. În oraşele de pe traseu, simbolul olimpic va fi purtat de către personalităţi sportive locale. Cel mai renumit dintre aceştia este râşnoveanul Constantin Vlădea (de 90 ani), decanul de vârstă al schiorilor români, participant la J.O. de Iarnă din 1948. Evident, Flăcara Olimpică va ajunge la Braşov va ajunge pe 17 februarie, ziua deschiderii oficiale a amplei competiţii. Primii oaspeţi vor fi ruşii, care vor ajunge în Ţara Bârsei pe 10 februarie, cu cea mai numeroasă delegaţie. În total, la Festival vor fi prezenţi 1.505 sportivi, din 42 de ţări, numărul total al oaspeţilor ajungând la 2.500 (antrenori, arbitri, oficiali). Numărul turiştilor care vor ajunge la faţa locului este estimat la peste 10.000.

La o asemenea desfăşurare de forţe, gazdele vor răspunde cu sute de oficiali, la care se vor adăuga şi 400 de voluntari, cunoscători ai limbilor de largă circulaţie.

Concurenţii se vor întrece la opt discipline

Cei 1.505 sportivi se vor întrece la opt discipline sportive de iarnă, găzduite de cinci locaţii: schi alpin - la Poiana Braşov, schi fond - la Predeal; biatlon - la Cheile Grădiştei; sărituri cu schiurile - pe noua trambulină de la Râşnov; snowboard - la Predeal; hochei pe gheaţă - Patinoarul „Olimpic” din Braşov; patinaj artistic şi short track - Poiana Braşov.

Pentru transportul participanţilor sunt puse la dispoziţie 50 de autocare şi 35 de microbuze, iar asistenţa medicală va fi asigurată de zece ambulanţe şi echipaje de urgenţă.

Majoritatea locurilor de disputare a întrecerilor sunt puse la punct, ceva probleme mai sunt la patinoarul din Poiană, dar constructorii i-au asigurat pe organizatori că totul va fi în regulă.

Satul Olimpic este organizat în Poiana Braşov - unde sportivii vor avea la dispoziţie o zonă amenajată pentru petrecerea timpului liber - iar intrarea spectatorilor la competiţii va fi liberă.

Din şase gălăţeni, a rămas doar unul

Şase sportivi de la CSM Dunărea au fost selecţionaţi, iniţial, în loturile lărgite, trei hocheişti şi trei de la patinaj artistic, împreună cu antrenoarea lor, Ramona Dinu. În urma selecţiei finale, singurul sportiv cu şanse de a ne reprezenta este Daniel Patriche - patinaj artistic. El are 15 ani (este elev în clasa a IX-a, la Liceul Sportiv) şi are statut de rezervă.

Citit 1768 ori Ultima modificare Marți, 05 Februarie 2013 16:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.