Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
1 comentariu

Comisia de Soluţionare a Memoriilor din FRH a analizat sesizarea gălăţenilor şi a trimis cazul la Consiliul de Administraţie al forului condus de Cristian Gaţu * În cazul în care verdictul îi va fi favorabil, Danubius Galaţi ar avea din nou şanse mari să evite retrogradarea * Propunere de sancţionare a SCM Craiova


Memoriul depus de HC Danubius, prin care clubul gălăţean reclamă SCM U. Craiova că a folosit în Liga Naţională două jucătoare transferate neregulamentar în această iarnă, a fost analizat marţi de Comisia de Soluţionare a Memoriilor din Federaţia Română de Handbal (FRH). Verdictul a fost trimiterea cazului spre analiza Consiliului de Administraţie al FRH, ultima instanţă care discutase cazul sportivei Mihaela Pătuleanu şi dăduse termen 1 noiembrie 2012 ca SCM U. Craiova să-i plătească restanţele financiare altfel îşi pierde dreptul de a efectua transferuri. De asemenea, Comisia de Memorii în decizia de ieri „propune sancţionarea SCM U. Craiova pentru lipsă de sinceritate faţă de Federaţia Română de Handbal”, conform preşedintelui HC Danubius, Dan Pantea.

Cel puţin ilar este că această comisie nu şi-a motivat propunerea de sancţionare prin încălcarea vreunui articol din regulamente, ci prin ceva ce nu există în acestea: „lipsa de sinceritate”.

Cer meciuri pierdute plus puncte penalizare

Cei de la HC Danubius solicită să se dicteze meci pierdut pentru echipa craioveană în toate partidele în care au fost angrenate Amariei şi Vezentean, „Cerem să se ia decizia regulamentară la meciurile în care au fost trecute pe foia de joc cele două jucătoare legitimate în perioada în care aveau interdicţie la transferuri, în opinia noastră meci pierdut şi penalizare de câte un punct pentru fiecare astfel de joc”, a declarat preşedintele clubului, Dan Pantea.
Acesta a adăugat că a prezentat documente prin care demonstrează că argumentul invocat de SCM Craiova, un acord de reeşalonare a datoriei către Mihaela Pătuleanu, este inventat. „Suntem siguri că avem dreptate, dovadă că şi cei din comisie şi-au dat seama că gruparea din Craiova este în culpă, prezentând acte care îi incriminează şi mai mult. Este vorba de o înţelegere de plată în două rate, în februarie şi martie, cu reprezentantul legal al jucătoarei la care aveau restanţe, tatăl sportivei, Nicolae Pătuleanu. Prin declaraţia acestuia făcută nouă, am arătat că înţelegerea nu există, e o glumă, nu un act oficial”, a adăugat Pantea.

HC Danubius Galaţi a depus un memoriu la Federaţia Română de Handbal (FRH) prin care sesizează că jucătoarele Carmen Amariei şi Simina Vezentan au fost legitimate de clubul craiovean deşi acesta avea interdicţie de a face transferuri pentru că nu şi-a plătit restanţele financiare faţă de fosta jucătoarea Mihalea Pătuleanu în termenul stabilit de Consiliul de Administraţie al FRH, 1 noiembrie 2012.
Danubius, ultimul loc în Liga Naţională feminină, este interesată ca SCM U. Craiova să fie sancţionată pentru că astfel ar avea din nou şanse să evite retrogradarea. În meciul direct, SCM Craiova s-a impus la Galaţi, scor 29-30, partidă în care Amariei a înscris opt goluri.

Citit 1381 ori Ultima modificare Marți, 19 Februarie 2013 17:19

1 comentariu

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.