Danubius Galaţi, în atenţia selecţionerilor României şi Ucrainei: Ultima clasată are trei jucătoare de Naţională
Foto: Carmen Gheorghe va evolua în premieră la echipa naţională / Foto: Sorin Pană

Danubius Galaţi, în atenţia selecţionerilor României şi Ucrainei: Ultima clasată are trei jucătoare de Naţională
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Carmen Gheorghe a fost convocată, în premieră, la selecţionata României * Iryna Glibko şi Yaroslava Burlachenko au fost chemate de selecţionerul Leonid Ratner pentru a ajuta la reconstrucţia reprezentativei Ucrainei


Se demonstrează încă o dată că uneori cifrele mint! Aflată pe ultimul loc în clasamentul Ligii Naţionale de handbal, cu şanse doar teoretice de a evita retrogradarea, echipa gălăţeană Danubius a primit trei telegrame de convocare la două echipe naţionale.

Selecţionerul Gheorghe Tadici a rămas impresionat de ultimele evoluţii ale extremei dreapta Carmen Gheorghe şi a decis să o selecţioneze, în premieră, pe handbalista în vârstă de 28 de ani.

Lotul României se va reuni pe 15 martie, gălăţeanca urmând să evolueze în tricoul naţionalei la Trofeul Carpaţi (22-24 martie, la Craiova). „Mă bucur mult pentru această şansă şi ţin să le multumesc doamnei antrenoare Alexandrina Soare şi fetelor din echipă, deoarece au contribuit la convocarea mea”, ne-a declarat Carmen Gheorghe.

Golgetera Glibko, viitorul Ucrainei

Pregătite excelent în acest sezon de către antrenoarea Alexandrina Soare, Iryna Glibko şi Yaroslava Burlachenko se regăsesc în noua naţională a Ucrainei propusă de selecţionerul Leonid Ratner.

Iryna Glibko, golghetera Ligii Naţionale, cu 138 de goluri înscrise, reprezintă viitorul naţionalei Ucrainei, la cei 23 de ani ai săi.

Tânăra Yaroslava Burlachenko, doar 21 de ani, poate deveni una dintre cele mai bune apărătoare, sportiva beneficiind de un fizic excelent.

“Deşi suntem o echipă mică, reuşim totuşi să propunem jucătoare pentru echipele naţionale. Acest fapt demonstrează că la Galaţi se munceste bine, iar locul ocupat în clasament nu este cel just”, a precizat antrenoarea Danubiusului, Alexandrina Soare.

Etapă liberă pentru gălăţence

La sfârşitul acestei săptămâni se dispută meciurile etapei a XVII-a a Ligii Naţionale. Danubius Galaţi nu va evolua, deoarece ar fi trebuit să întâlnească Terom Iaşi sau România Tineret, ambele retrase din campionat. Din cauza stagiului de pregătire al echipei naţionale, următorul joc pentru trupa pregătită de Alexandrina Soare este programat tocmai la începutul lunii aprilie, în deplasare, la ASC Corona Braşov. În prezent, handbalistele sunt într-o minivacanţă, urmând să-şi reia antrenamentele la începutul săptămânii viitoare.

Citit 987 ori Ultima modificare Joi, 07 Martie 2013 16:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.