Viitorul - Oţelul 0-0: Un punct mare pentru un obiectiv mic
Foto: FOTO: Sorin Pană

Viitorul - Oţelul 0-0: Un punct mare pentru un obiectiv mic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Formaţia gălăţeană a scos un punct din deplasarea de la Constanţa şi îşi păstrează distanţa faţă de prima echipă aflată sub linia retrogradării


 

VIITORUL CONSTANŢA - OȚELUL GALAŢI 0-0

Meci disputat luni, în a XXV-a etapă din Liga I

Cartonaşe galbene:  Gavra 65/ Marquinhos 67

Cartonaş roşu: Vînă 83

Echipele utilizate:

Viitorul: Buzbuchi – Bălaşa, Larie, Bejan, Toşca – Lazăr (Cristocea 79), Benzar – Târnăvan (Vînă 72), Dică, Chiţu – Gavra (Vaştag 87). Antrenor: Cătălin Anghel.

OŢELUL: Grahovac – Cojoc, Costin, Ljubinkovici, Popescu – Neagu, Filip (Astafei 82), Giurgiu – Iorga, Vancea (Gazale 57), Stromajer (Marquinhos 62). Antrenor: Petre Grigoraş.


Al şaselea meci oficial din 2013 a însemnat o nouă partidă cu o formulă diferită de joc folosită de Petre Grigoraş, antrenorul Oţelului. Filip a fost scos de la naftalină şi introdus ca titular în centrul liniei de mijloc, Costin şi Ljubinkovici i-au înlocuit în apărare pe suspendaţii Sîrghi şi Benga, iar Stromajer şi-a reluat locul din banda stângă a atacului. Mutările dese din echipa de start au făcut ca Oţelul să-şi piardă din consistenţă, iar ocaziile mai mari din prima repriză le-au aparţinut gazdelor. Chiţu, cel mai activ jucător al Viitorului, a trecut de trei ori pe lângă deschiderea scorului.

Cele mai intense momente ale meciului s-au petrecut în minutul 15, atunci când timp de 100 de secunde s-a trecut de la o poartă la cealaltă. Mai întâi, Giurgiu a rămas singur cu Buzbuchi, dar fără să reuşească să treacă mingea pe lângă portarul constănţean, apoi Dică, din postură similară, nu l-a putut învinge pe Grahovac, iar sarabanda ratărilor a fost completată de Vancea, care a încercat o execuţie mult prea pretenţioasă din postură favorabilă.

Partea a doua fost mai rigidă în exprimare, jocul de uzură a intervenit la ambele formaţii şi meciul s-a îndreptat încet, dar sigur, către o remiză albă.

Grigoraş a încercat să dea culoare atacului odată cu introducerea pe teren a lui Gazale, Marquinhos şi Astafei, dar Oţelul a suferit la capitolul ocazii în repriza a doua. Doar brazilianul introdus în partea secundă a ameninţat poarta adversă cu un şut pe lângă vinclul porţii adverse. De partea cealaltă, Viitorul putea da lovitura, dar Târnăvan şi Gavra l-au prins pe Grahovac în zi de graţie.

Oţelul a reuşit să mai adauge un punct la zestrea din clasament şi păstrează distanţa faţă de prima echipă aflată sub linia retrogradării. Astfel, antrenorul Petre Grigoraş poate pregăti cu mai multă linişte manşa tur a semifinalei din Cupa României cu Petrolul, de pe 18 aprilie. Până atunci, Oţelul va evolua acasă, sâmbătă, cu CS Severin, penultima clasată.

Marius Stan, prezent la meci

Cu toate că a declarat că se detaşează de echipa fanion a oraşului, fostul director general şi actualul primar, Marius Stan a fost prezent la meciul de la Constanţa. Stan a luat loc la tribuna oficială lângă managerul general Narcis Răducan şi finanţatorul gazdelor, fostul mare fotbalist Gheorghe Hagi.

Citit 1782 ori Ultima modificare Luni, 08 Aprilie 2013 22:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.