Octavian Nicu Panţuru, campion la doar opt ani

Octavian Nicu Panţuru, campion la doar opt ani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La doar opt ani, o mână de om din Mazepa Galaţiului a atins piscurile înalte ale performanţei sportive, cucerind medaliile de aur şi argint la „Naţionalele” de şah. Este vorba de Octavian Nicu Panţuru, care a îmbrăţişat pasiunea pentru sportul minţii încă de la vârsta de cinci ani şi jumătate. Era un „client” sârguincios al unei grădiniţe când a deprins mişcările de pe tabla cu 64 de pătrăţele.

A început cu tatăl său, până când „cel mic” şi-a depăşit „profesorul”. După jumătate de an s-a legitimat la Clubul Genius, unde se pregăteşte cu antrenorul Florin Păunescu. În 2011 a ocupat locuri fruntaşe în concursurile locale, pentru ca anul trecut să se califice la primul său concurs de anvergură - finalele Campionatului Naţional, ceea ce a constituit, pentru el, şi prima izbândă. Primul trofeu important al carierei sale sportive a fost locul întâi în concursul de „blitz” la Campionatul Mondial Şcolar, desfăşurat la Iaşi (2012). Apoi, la „Naţionalele” pe echipe, tot anul trecut, la categoria 8 ani, a cucerit medalia de aur la şah rapid, pe cea de argint la „blitz” şi bronzul la şah clasic.

Graţie performanţelor anterioare, s-a calificat direct, fără să mai treacă prin semifinale, la importantele concursuri din acest an - Campionatele Naţionale individuale, desfăşurate pe parcursul a 12 zile, la Călimăneşti-Căciulata. Şi de această dată strădaniile i-au fost răsplătite cu două preţioase medalii, aur la şah rapid şi argint la şah clasic, succes care i-a adus calificarea la Campionatul European individual. Acesta va avea loc în Muntenegru, în luna septembrie a acestui an.

Octavian Panţuru este şi un elev sârguincios, în clasa I a Şcolii Gimnaziale Nr. 28 (învăţător Ionel Neculai). El doreşte să împletească armonios învăţătura cu pasiunea pentru disciplina îndrăgită.

 

Citit 1726 ori Ultima modificare Vineri, 03 Mai 2013 17:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.