Octavian Nicu Panţuru, campion la doar opt ani

Octavian Nicu Panţuru, campion la doar opt ani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La doar opt ani, o mână de om din Mazepa Galaţiului a atins piscurile înalte ale performanţei sportive, cucerind medaliile de aur şi argint la „Naţionalele” de şah. Este vorba de Octavian Nicu Panţuru, care a îmbrăţişat pasiunea pentru sportul minţii încă de la vârsta de cinci ani şi jumătate. Era un „client” sârguincios al unei grădiniţe când a deprins mişcările de pe tabla cu 64 de pătrăţele.

A început cu tatăl său, până când „cel mic” şi-a depăşit „profesorul”. După jumătate de an s-a legitimat la Clubul Genius, unde se pregăteşte cu antrenorul Florin Păunescu. În 2011 a ocupat locuri fruntaşe în concursurile locale, pentru ca anul trecut să se califice la primul său concurs de anvergură - finalele Campionatului Naţional, ceea ce a constituit, pentru el, şi prima izbândă. Primul trofeu important al carierei sale sportive a fost locul întâi în concursul de „blitz” la Campionatul Mondial Şcolar, desfăşurat la Iaşi (2012). Apoi, la „Naţionalele” pe echipe, tot anul trecut, la categoria 8 ani, a cucerit medalia de aur la şah rapid, pe cea de argint la „blitz” şi bronzul la şah clasic.
Graţie performanţelor anterioare, s-a calificat direct, fără să mai treacă prin semifinale, la importantele concursuri din acest an - Campionatele Naţionale individuale, desfăşurate pe parcursul a 12 zile, la Călimăneşti-Căciulata. Şi de această dată strădaniile i-au fost răsplătite cu două preţioase medalii, aur la şah rapid şi argint la şah clasic, succes care i-a adus calificarea la Campionatul European individual. Acesta va avea loc în Muntenegru, în luna septembrie a acestui an.
Octavian Panţuru este şi un elev sârguincios, în clasa I a Şcolii Gimnaziale Nr. 28 (învăţător Ionel Neculai). El doreşte să împletească armonios învăţătura cu pasiunea pentru disciplina îndrăgită.

 

Citit 1607 ori Ultima modificare Vineri, 03 Mai 2013 17:53

5 comentarii

 • postat de Octavian
  Marți, 11 Iunie 2013 11:46
  @ Edy
  Multumesc. Am intrebat, trofeul nu se schimba. Oricum "Euro" nu se pastreaza, se cheltuie.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Edy
  Miercuri, 29 Mai 2013 21:57
  Felicitari tinere si un mic sfat. La viitorul concurs pe care ai sa-l castigi, cand iti vor mai da trofeie intreaba daca poti sa le schimbi pe un CEC in Euro ca ai sa umpli casa cu trofeie si sa nu te dea taicatu afara din casa . Oricum un CEC in Euro e mai usor de pastrat.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Gianina
  Sâmbătă, 04 Mai 2013 21:20
  Felicitari si la cat mai multe medalii! Felicitari parintilor!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Eu
  Sâmbătă, 04 Mai 2013 15:28
  BRAVO, copile !!!!!!!!!!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de bolnavu
  Sâmbătă, 04 Mai 2013 12:49
  Jos palaria! Mai mult nu pot spune!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.