Oţelul şi maidanezii

Oţelul şi maidanezii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* După ce Gabriel Paraschiv a fost declarat jucătorul anului în România, o distincţie fără egal, campionilor de la Oţelul le sunt rezervate 8 minute şi jumătate într-un reportaj care prezintă realităţile oraşului * Fotbalul, iată, chiar duce Galaţiul în clubul marilor oraşe ale Europei! *

Blocurile comuniste, Combinatul…

„Welcome to Galaţi! In the Champions League for the first time”. Astfel îşi începe reportajul departamentul media al Uniunii Europene a Asociaţiilor de Fotbal (UEFA), clip de 8 minute şi jumătate în care este prezentată cea mai spectaculoasă apariţie din competiţia numărul unu a bătrânului continent.

Imaginile cu oraşul, filmate de sus, evidenţiază Combinatul Siderurgic, intrarea dinspre Şendreni şi blocurile de tip comunist caracteristice unei aşezări industriale.

Lipseşte Faleza Dunării din prezentarea de pe siteul www.uefa.com, nu şi prototipul fiinţei fără stăpân de pe străzile municipiului din estul extrem al României. Un căţeluş, altfel foarte simpatic, a fost surprins în timp ce trecea nestingherit prin faţa sediului Prefecturii. Şi când reliefează aspectele negative, străinii ştiu să fie domni!    

„Actori în această piesă”

Momentele cu echipa campioană la fotbal sunt însoţite de o coloană sonoră de Oscar: un ritm antrenant care parcă anunţă acordurile înălţătorului imn de Champions League.

„Când ascult melodia asta mi se ridică părul pe spate. N-am fost niciodată la un meci de Liga Campionilor pentru că timpul nu mi-a permis, dar acum suntem actori în această piesă. Este fantastic”, spune directorul general al grupării roş-alb-albastre, Marius Stan, pe imagini.

Antrenorul Dorinel Munteanu povesteşte clipele apăsătoare din prima jumătate de an ca „oţelar”: „Se cereau rezultate imediate, a fost greu, dar iată că în 2 ani de zile am atins o performanţă extraordinară”, afirmă fostul internaţional care nu pridideşte să-şi laude jucătorii. 

Citeşte articolul integral NUMAI ÎN EDIŢIA TIPĂRITĂ a „Vieţii libere”

Foto: captură www.uefa.com

Citit 1901 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.