FCM Dunărea Galaţi este pregătită să poată ataca promovarea în Liga I
Foto: Antrenorul Ioan Balaur a trecut de la Oţelul la Dunărea împreună cu câţiva tineri jucători de la fostul său club

FCM Dunărea Galaţi este pregătită să poată ataca promovarea în Liga I
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Obiectivul echipei gălăţene din liga a doua este formarea unei echipe care să poată promova dacă se va ajunge la dispariţia Oţelului din Liga I

FCM Dunărea se află la un nou început de drum, cu modificări în conducerea executivă, cu un nou staf tehnic şi cu schimbări substanţiale în structura lotului. Fostul director general adjunct de la Oţelul, Ilie Hagioglu, este acum preşedinte al Comitetului Director de la FCM Dunărea, acest spunând că se doreşte pregătirea echipei ca variantă de rezervă în cazul în care Oţelul va dispărea din prima ligă. „Nu se pune problema să atacăm promovarea în următorul sezon, nici nu o vom face cât timp Oţelul va reprezenta fotbalul gălăţean în prima ligă. Dar trebuie să fim pregătiţi să putem promova dacă se va întâmpla vreo nenorocire cu Oţelul. Acum încercăm să formăm o echipă competitivă bazată pe jucători tineri gălăţeni”, ne-a declarat Ilie Hagioglu.

Noua conducere tehnică îl are ca antrenor principal pe Ioan Balaur (fost secund la Oţelul), care este ajutat de secunzii Daniel Iftode şi Tudorel Călugăru, plus preparatorul fizic Ionel Tămăşanu.

În ceea ce priveşte componenţa lotului de jucători, s-au produs modificări substanţiale faţă de sezonul trecut, cu opt noi achiziţii şi zece fotbalişti plecaţi. „Dispunem de un lot numeros, dar cu multe noutăţi. Avem mulţi jucători sub 21 de ani şi doresc o integrare rapidă a acestora. Nu va fi deloc uşor, dar sperăm să scurtăm cât mai mult perioada de omogenizare şi să ajungem la un randament corespunzător eşalonului în care activăm”, ne-a declarat antrenorul Ion Balaur.

De ieri, cantonament la Târlungeni

Pregătirile au demarat pe 15 iulie şi au continuat la Galaţi până luni. De ieri dimineaţă, comandamentul general s-a mutat în Ţara Bârsei, la Tărlungeni, o localitate din judeţul Braşov cu un modern complex sportiv şi condiţii optime de pregătire. Aici vor rămâne dunărenii până pe 4 august, perioadă în care se va urmări realizarea unor acumulări fizice cât mai consistente. „În aceste 12 zile nu vom susţine niciun meci de verificare, acestea urmând a avea loc după 10 august. Preconizăm să disputăm în jur de şapte astfel de meciuri, care să ne ajute la omogenizarea echipei”, a mai precizat antrenorul Ioan Balaur.

Stafful tehnic are la dispoziţie un lot alcătuit din 26 de jucători: Olaru, Comănescu, Trihenea – Radu, Asanache, Şomodean, Ghiocel, Hristian, Matei, Chebac, Apostol, Negoescu, Voicu, Valentin Ion, Sorin Drăgan, Grosu, Comşa şi Moroşanu – jucători care au evoluat şi în sezonul trecut, plus Bârlădeanu – revenit după împrumutul la Farul Constanţa, Sorin Cucu („oţelar”, fost la FCM Tg. Mureş), Moise, Şt. Lupu şi Gohoreanu – toţi de la Oţelul II, Neagu – de la Delta Tulcea, Sfrijan şi Istrate, transferaţi de la Corona Braşov. Se va alătura lotului în cantonament şi turcul Cenk Firat (Oţelul II), după ce îşi va rezolva problema cu viza.

Dintre cei care au jucat la Dunărea sezonul trecut, pentru Stelian Cucu şi Cristea sunt discuţii pentru a fi transferaţi, Panait s-a întors la Ploieşti, Cristescu a plecat la Suceava, Gueye la CS Universitatea Craiova, Chipirliu a revenit la Oţelul, Teleagă şi Stoica sunt în căutare de echipe, iar la Daniel Florea şi Enache s-a renunţat.

Citit 3897 ori Ultima modificare Marți, 23 Iulie 2013 17:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.