Handbalul gălăţean încă speră la prima divizie. Danubius a câştigat turneul de baraj
Foto: Cele nouă jucătoare care au evoluat pentru Danubius la turneul de baraj, într-un moment de relaxare în parc / Sursă foto: Facebook

Handbalul gălăţean încă speră la prima divizie. Danubius a câştigat turneul de baraj
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Formaţia gălăţeană s-a impus în ambele partide şi acum aşteaptă să se elibereze un loc în prima ligă


Echipa gălăţeană de handbal Danubius, retrogradată în Divizia A, îşi menţine aprinse speranţele că din toamnă ar putea evolua tot în Liga Naţională. Deşi cu doar nouă jucătoare în lot, Danubius a câştigat turneul de baraj pentru un eventual loc liber în Liga Naţională.

Handbalistele Alexandrinei Soare au învins, vineri, Mureşul Tg. Mureş (scor 36-28), iar ieri dimineaţă, în „finala” competiţiei găzduite de sala bucureşteană „Lucian Grigorescu”, au dispus de CSM Unirea Slobozia: 30-25 (15-9).

„Derbiul” cu echipa din Slobozia, considerată de la început principala adversară a gălăţencelor, a fost controlat în totalitate de către Danubius. Ceva emoţii au existat totuşi în partea a doua jocului, când din minutul 34, Burlachenko, Glibko şi Zaremba contabilizaseră fiecare câte două eliminări. De altfel, în minutul 57, Iryna Glibko a primit şi cea de-a treia suspendare, părăsind definitiv terenul de joc.

Veterana Dana Goldic Ancerencu, singurul portar din lotul formaţiei gălăţene, a fost şi la acest turneu un „înger păzitor al buturilor”. În meciul de ieri a avut peste 20 de intervenţii salvatoare.

Cele nouă jucătoare care au evoluat pentru Danubius la turneul de baraj sunt: Carmen Gheorghe, Delia Mărginean, Dana Goldic Ancerencu, Maricica Trandafir, Iulia Artean, Irina Başa, Iryna Glibko, Yulia Zaremba şi Iaroslava Burlachenko.

 

Liga Naţională sau Divizia A?

Bursa zvonurilor din handbalul românesc anunţă că HC Danubius, după câştigarea turneului de baraj, păstrează ceva şanse în privinţa rămânerii în prima ligă. Se preconizează ca noua echipă din Râmnicu Vâlcea să nu fie acceptată în Liga Naţională, din cauza datoriilor pe care campioana Oltchim nu le-a achitat către fostele sale jucătoare. O decizie clară în acest sens urmează să fie luată în perioada imediat următoare de către forul condus de Cristian Gaţu. Până atunci, conducerea Danubiusului este obligată să rezolve, de asemenea, problemele financiare, în special salariile neachitate către jucătoarele concediate şi care au depus memorii la Federaţie sau au acţionat clubul în judecată, motiv pentru care clubul are interdicţie la transferuri.

 

Telenovela „Glibko şi Zaremba”

Deşi cu doar câteva zile înaintea turneului de baraj ucrainencele Iryna Glibko şi Yulia Zaremba au „dezertat” de la Galaţi, pregătindu-se cu CSM Bucureşti, antrenoarea Alexandrina Soare s-a bazat totuşi pe serviciile celor două. De altfel, interul stânga Iryna Glibko a fost cea mai bună marcatoare a Danubiusului, cu câte 9 goluri în ambele confruntări. Telenovela „Glibko şi Zaremba” este, însă, departe de a se fi încheiat. Site-ul oficial al CSM Bucureşti informează că sportivele au semnat pentru următorii doi ani cu gruparea din Capitală. De partea cealaltă, oficialii gălăţeni anunţă că cele două sunt aşteptate să se prezinte mâine dimineaţă la reunirea lotului, în caz contrar urmând a fi suspendate pe parcursul sezonului viitor.

Citit 1830 ori Ultima modificare Duminică, 18 August 2013 15:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.