Modificare de program/ Sferturile Cupei României se joacă mai devreme

Modificare de program/ Sferturile Cupei României se joacă mai devreme
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Federaţia a stabilit ca faza următoare a Cupei să se dispute până la sfârşitul anului, odată cu schimbarea datelor din calendarul competiţional * Adversara Oţelului va fi una dintre primele şase clasate în sezonul trecut al Ligii I


 

Oţelul a reuşit să câştige meciul contra celor de la Corona Braşov, scor 2-1, în faza optimilor şi s-a calificat în sferturi, acolo unde va fi repartizată la tragerea la sorţi în urna B, alături de Viitorul Constanţa. Gruparea gălăţeană va întâlni astfel una dintre formaţiile aflate în urna A, acolo unde sunt plasate echipele clasate pe primele şase locuri în sezonul precedent al Ligii I. Astfel, din prima urnă a sferturilor de finală fac parte Steaua Bucureşti, Pandurii Tg. Jiu, Petrolul Ploieşti, Astra Giurgiu, FC Vaslui şi Dinamo Bucureşti. Se va juca o singură manşă pe terenul primei echipe extrase. Până acum, pe lângă Corona, Oţelul a trecut şi de Concordia Chiajna, tot pe teren propriu, scor 6-2.

Deşi iniţial în ţintarul competiţional pentru 2013-2014 se stabilise ca faza sferturilor de finală să se dispute în luna februarie a anului viitor, odată cu calificarea naţionalei României la barajul pentru Campionatul Mondial au intervenit modificări în program. Astfel, Federaţia a stabilit ca partidele din sferturile Cupei României să se dispute în intervalul 3-5 decembrie.

Cupa României, principalul obiectiv

De altfel, Cupa României e o competiţie luată în serios de gruparea roş-alb-albastră. Managerul general Narcis Răducan a declarat că n-are vreo preferinţă în faza sferturilor, precizând că pentru Oţelul calificarea în semifinale este un obiectiv important.

„Nu pot să numesc un adversar anume pe care l-aş dori în sferturi, pentru că asta ar însemna să jignesc o competitoare. Cert este faptul că cine va da peste noi în turul următor va avea viaţă grea. Aşa cum le-am promis suporterilor, vom trata foarte serios Cupa României, singurul trofeu care ne lipseşte din vitrină. Pentru noi, Cupa e un obiectiv şi vrem să facem o figură frumoasă în continuare”, a spus Răducan.

Oţelul a fost aproape de finală în sezonul precedent, atunci când s-a oprit în penultima fază, fiind eliminată de Petrolul, câştigătoarea trofeului în cele din urmă, după 0-3 la Galaţi şi 2-1 la Ploieşti în semifinale.

Citit 1276 ori Ultima modificare Vineri, 01 Noiembrie 2013 18:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.