VOLEI / Arbitrajul gălăţean, aprecieri maxime
Foto: Lucian Năstase, unul dintre cei mai apreciaţi arbitri de volei

VOLEI / Arbitrajul gălăţean, aprecieri maxime
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Arbitrii de volei gălăţeni încheie anul 2013 cu realizări deosebite în domeniu. Cei cinci arbitrii de top au fost distribuiţi pe întreg parcurs al anului pe care îl încheiem în aceste zile, la cele mai importante competiţii.

Pe perioada de vară, „cavalerii fluierului” din Galaţi au oficiat la competiţii de primă importanţă, în Coreea de Sud, Japonia, Israel, Turcia sau Cehia. Între echipele la care au oficiat se numără naţionala Rusiei – campioană olimpică, reprezentativa Serbiei – campioană europeană, Japonia, Germania, Polonia, Franţa sau SUA.

Ultimele luni din acest an au adus arbitrilor gălăţeni alte destinaţii la cele mai importante meciuri. Veronica Papadopol a oficiat la meciul echipelor feminine Kfar Saba (Israel) – Lokomotiv Baku (Azerbaidjan), în „Cupa CEV”. Tot ea s-a aflat la cârma unor alte partide importante, precum derbiul Turciei, Bursaspor – Fenerbahce, din aceeaşi competiţie continentală. Mirel Zaharescu – arbitru apreciat şi fost jucător de lot naţional a condus Roeslare (Belgia) – Galatasaray (Turcia), din Liga Campionilor, la masculin, şi confruntarea dintre Omsk (Rusia) – Drezda (Germania), Liga Campionilor, la feminin.

Marin Nicolae (care deţine şi funcţia de preşedinte a Asociaţiei Judeţene a Arbitrilor Galaţi), a fost de două ori în Turcia, la jocurile Arkas Izmir – Recycling Berlin şi Eczacibasc Istanbul – Schwerin (Germania) – în liga europeană. Florin Dimache a arbitrat pe continent: Kaposzvar (Ungaria) – Holding Graz (Austria), respectiv Amstetem (Austria) – Kalkici Kamnik (Slovenia) – ambele în Cupa Confederaţiei Europene. În sfârşit, Lucian Năstase, care de-a lungul carierei a făcut înconjurul lumii, în ultimele două luni a oficiat în Italia: Piacenza – Steaua Roşie Belgrad şi în Rusia: Belgorie Belgorod – Olympiakos Pireu, meciuri contând pentru Liga Campionilor.

Citit 1795 ori Ultima modificare Duminică, 29 Decembrie 2013 16:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.