Narcis Răducan, manager general Oţelul: „Ne-am înţeles verbal cu trei jucători”

Narcis Răducan, manager general Oţelul: „Ne-am înţeles verbal cu trei jucători”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Roş-alb-albaştrii şi-au reluat ieri antrenamentele, fără niciun nou jucător la reunire * Primele trei transferuri sunt iminente, conducătorii clubului anunţând că s-a ajuns la un acord verbal cu un portar, un fundaş dreapta şi un mijlocaş


După trei săptămâni de vacanţă, la Oţelul s-a strigat astăzi catalogul, 25 de jucători răspunzând „prezent” la primul antrenament din acest an, plus Cojoc, care încă se pregăteşte alături de coechipieri din cauza unei accidentări la genunchi. Au fost doar doi absenţi motivat, brazilienii Marquinhos şi Henrique. Primul dintre ei era aşteptat astă-noapte să ajungă la Bucureşti, în timp ce Henrique a ajuns ieri la prânz, dar a fost întors din drum din cauza unor probleme cu viza de intrare în ţară. De asemenea, nu a mai venit nici celălalt brazilian care a fost în lotul Oţelului în prima parte a campionatului, Joao Felipe Antunes, la care clubul a renunţat şi al cărui contract a fost reziliat pe cale amiabilă, conform managerului general al clubului, Narcis Răducan. Antunes nu a mai făcut parte din lot în ultima parte a anului trecut, el fiind trimis la echipa satelit pentru atitudine necuviincioasă la antrenamente.

Faţă de prima parte a campionatului, nu mai fac parte din lot portarul Boşneag, căruia i-a expirat contractul în această iarnă şi nu i-a fost prelungită înţelegerea, şi mijlocaşul Laurenţiu Iorga, transferat la Astra Giurgiu.

Achiziţii dorite pe mai toate posturile

La capitolul noutăţi în lot, deocamdată nu s-a bifat nimic, Răducan spunând că este în negocieri pentru perfectarea a cinci transferuri, un portar, un fundaş dreapta şi unul central, un mijlocaş şi un atacant. „Cu trei dintre ei am ajuns la acord verbal, îi aşteptăm zilele următoare să vină la vizita medicală. Până nu avem semnăturile lor, nu putem spune nimic public, sunt jucători atractivi şi am risca să trezim interesul altor cluburi şi astfel am pericilita realizarea acestor transferuri.”, declarat Răducan.

Oţelul se va pregăti la Galaţi timp de zece zile, urmând ca în perioada 23 ianuarie – 14 februarie să efectueze un stagiu de pregătire în Spania, la Marbella.

Preparator fizic din Germania

La antrenamentul la care au asistat în jur de 150 de suporteri, a participat şi noul preparator fizic, Janosch Emonts. Născut în Belgia, Emonts a fost jucător al formaţiei Alemannia Aachen U19, însă o accidentare l-a obligat să abandoneze cariera de fotbalist şi să o îmbrăţişeze pe cea de preparator fizic. Este absolvent al Universităţii Germane de Sport din Koln, specializarea Ştiinţă sportivă,  ramură ce a studiat-o intens şi la University of Sunshine Coast din Queensland, Australia. A activat ca antrenor tehnic şi fizic în perioada ianuarie 2010 – iunie 2012 la formaţia U19 a FC Koln, iar din iulie 2012 pana in august 2013 a ocupat funcţia de preparator fizic al echipei de seniori de la Alemannia Aachen, însă din cauza problemelor financiare cele două părţi au fost nevoite să încheie contractul. Până să vină Janosch Emonst, de pregătirea fizică a gălăţenilor se ocupau antrenorii.

Lotul prezent la reunire

Portari: Cristian Brăneţ, Tadas Simaitis, Gabriel Abraham

Fundaşi: Constantin Mişelăricu, Sergiu Costin, Robert Moglan, Silviu Ilie, Cristian Sîrghi, Enes Sipovici, Dan Popescu, Andrei Marus, Lucian Murgoci, Samoel Cojoc

Mijlocaşi: Armando Cooper, Alexandru Zaharia, Gabriel Giurgiu, Ciprian Milea, Liviu Băjenaru, Bogdan Gavrilă, Ioan Filip, Mihai Adăscăliţei, Georgel Pungă

Atacanţi: Victoraş Astafei, Alexandru Tudorie, Diego Sevillano şi Bogdan Chipirliu

Citit 2293 ori Ultima modificare Luni, 13 Ianuarie 2014 18:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.