Record negativ greu de egalat! Iată câţi brăileni au protestat pentru salvarea echipei de fotbal

Record negativ greu de egalat! Iată câţi brăileni au protestat pentru salvarea echipei de fotbal
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 Între Galaţi şi Brăila există rivalităţi la mai toate domeniile, iar fotbalul nu e ocolit de ostilitatea dintre reprezentanţii celor două oraşe. Fanii Oţelului şi cei ai CF Brăila sunt rivali, doar că cei din a doua parte nu prea mai există. Ultimul meci dintre cele două formaţii s-a încheiat cu victoria gălăţenilor, scor 3-0, în optimile Cupei României, în toamna anului 2012.

CF Brăila trece acum prin momente grele, având grave probleme financiare, conform jucătorilor. Fanii brăileni s-au mobilizat şi au pregătit, zilele trecute, un protest de salvare a clubului favorit. Toate bune şi frumoase până aici, doar că la respectivul protest s-au prezentat doar cinci suporteri brăileni, conform actualbr.ro.

Prin comparaţie, cea mai slabă prezenţă la un miting organizat de fanii gălăţeni a fost de 150 de persoane. În schimb, gălăţenii se pot lăuda că au organizat un protest de amploare, în februarie 2009, când peste 1500 de oameni au participat la mitingul de salvare a sportului gălăţean.

„Mâncare de acasă, în caserole”

Deşi ieri veştile dinspre clubul din Brăila păreau promiţătoare pentru jucători, totul a rămas momentan la stadiul de promisiuni. Unul dintre cei mai importanţi jucători ai echipei din oraşul vecin este chiar gălăţeanul Sorin Frunză, fost jucător la Oţelul, Rapid, Unirea Urziceni sau FC Vaslui. Gălăţeanul s-a plâns, într-o declaraţie acordată pentru „Viaţa liberă”, de faptul că fotbaliştii de la clubul brăilean nu şi-au mai primit banii de foarte mult timp, iar perspectivele sunt sumbre.

„În proporţie de 90 la sută, din ce ştiu, se desfiinţează CF Brăila. Noi, jucătorii, am tras un semnal de alarmă în vară, dar a rămas fără ecou. Ne-am depus memorii, iar dacă nu se va rezolva cu datoriile, s-a terminat cu fotbalul în Brăila. Au venit nişte oameni bine intenţionaţi la conducerea clubului, dar cu nişte condiţii pe care noi jucătorii n-avem cum să le acceptăm. Nu putem renunţa la banii care ni se cuvin. Unii jucători n-au avut deloc bani de sărbători, n-aveau nici de pâine, darămite de cozonac sau altceva. Dacă se desfiinţează, o luăm spre alte zări. Am avut şi momente bune aici, dar nu se mai poate aşa, să venim cu mâncare de acasă în caserole la antrenament”, a spus Frunză, care în cazul desfiinţării clubului se va retrage din fotbal şi va avea grijă de afacerea sa din Brăila cu produse de panificaţie.

CF Brăila ocupă locul zece în seria I din Liga a II-a, cu 14 puncte. Din aceeaşi serie face parte şi FCM Dunărea, care e pe 12 (ultimul loc), cu doar trei puncte.

Citit 1529 ori Ultima modificare Joi, 16 Ianuarie 2014 12:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.