Evoluţie promiţătoare în primul amical, Oţelul a dominat vicecampioana Ungariei

Evoluţie promiţătoare în primul amical, Oţelul a dominat vicecampioana Ungariei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Roş-alb-albaştrii au dominat vicecampioana Ungariei, deşi adversarul este spre finalul cantonamentului din Spania, într-un stadiu mult mai avansat al pregătirilor

Fotbaliştii de la Oţelul Galaţi, aflaţi din 23 ianuarie într-un stagiu de pregătire în Spania care se va încheia pe 14 februarie, au susţinut marţi seară primul meci amical din acest an, în compania vicecampioanei Ungariei, Videoton. Partida s-a încheiat la egalitate, scor 3-3, cu echipa gălăţeană egalată în prelungiri, la ultima fază a meciului, o boală veche a Oţelului dacă ţinem cont de punctele irosite în prima parte a campionatului în situaţii similare în partidele cu Pandurii, ACS Poli Timişoara şi „U” Cluj.

Gălăţenii au condus cu 2-0, prin goluri marcate de Băjenaru (min. 52) şi Sârghi (min. 76), adversarii au egalat repede (min. 80 şi 83), Marquinhos a făcut 3-2 pentru Oţelul din penalti (min. 87), iar Videoton a punctat pentru 3-3 în minutul 90+3. Cele trei goluri primite în ultimul sfert de oră sunt scuzabile de defensiva experimentală pe care o avea Oţelul în acele momente, pentru prima dată în componenţa Marus, Sârghi, Miron şi Silviu Ilie.

A fost un meci în care Oţelul şi-a dominat adversarul în ambele reprize, evoluţia echipei antrenată de Ewald Lienen fiind o surpriză plăcută în condiţiile în care Videoton este într-un stadiu avansat al pregătirilor, spre final de stagiu în Spania, în timp ce echipa gălăţeană este abia la început, plus că dimineaţă, în ziua meciului, a avut şi un antrenament destul de intens. În prima repriză Oţelul a avut trei mari ocazii de gol, prin Astafei şi de două ori Giurgiu, şi multe altele în a doua parte, cea mai mare fiind un lob peste portar al lui Băjenaru, respins de pe linia porţii de un adversar, fază care a generat cornerul la care a marcat Sârghi.

În prima repriză s-a jucat în formula Simaitis – Tritz, Mişelăricu, Sipovici, Popescu – Milea, Giurgiu – Gavrilă, Astafei, Zaharia (Pungă min. 33) – Tudorie. Schimbarea lui Zaharia a fost cauzată de dureri musculare, dar din fericire nu este vorba de o accidentare serioasă. Aflat în probe, fundaşul dreapta francez Stephane Tritz a evoluat bine, în nota echipei, reamrcându-se şi pe faza ofensivă cu câteva centrări de calitate.

În partea a doua pentru Oţelul au evoluat: Abraham – Marus, Sîrghi, Miron, Ilie – Cooper, Filip – Adăscăliţei, Băjenaru, Marquinhos – Sevillano. 

Costin, Moglan, Henrique şi portarul Goicoechea nu au jucat deloc, ultimii doi ajungând la echipă în Spania şi sunt în urmă cu pregătirea fizică faţă de restul coechipierilor.

Ieri, fotbaliştii au avut în program „refacere” dimineaţă şi un singur antrenament după-amiază. Următor joc amical îl vor susţine vineri, de la ora 17.00, cu formaţia bulgară Lyubimets, locul 12 în prima ligă. Şansele de televizare ale acestui meci sunt minime.

Citit 1205 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Ianuarie 2014 13:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.