Interviu cu noul antrenor de la FCM Dunărea, Costel Enache: "Nu închidem opţiunile de transferuri"

Interviu cu noul antrenor de la FCM Dunărea, Costel Enache: "Nu închidem opţiunile de transferuri"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Noul antrenor al celor de la FCM Dunărea e încrezător că echipa sa poate reuşi salvarea de la retrogradare, în ciuda situaţiei complicate din clasament


Fără îndoială, cea mai importante mutare pe piaţa transferurilor realizată de FCM Dunărea, clubul gălăţean din al doilea eşalon fotbalistic, este numirea lui Costel Enache în postura de antrenor principal. Fost tehnician la Ceahlăul şi CSMS Iaşi, Enache a reuşit promovarea cu gruparea nemţeană şi menţinerea echipei în prima ligă. Noul antrenor al grupării gălăţene a apucat să cunoască mai bine lotul de jucători după un stagiu de pregătire centralizată. Enache a spus că urmează o perioadă cu câte două partide amicale pe săptămână, că lotul nu e definitivat, se mai aşteaptă întăriri, dar şi că obiectivul de salvare de la retrogradare e realizabil, în ciuda faptului că Dunărea are doar trei puncte în clasament. Altfel, oficialii gălăţeni purtau negocieri cu portarul Bogdan Miron, fost la Ceahlăul, Astra şi Voinţa Sibiu în Liga I.

 

- Cum a fost cantonamentul de la Poiana Braşov?

- În cantonamentul din Poiană am realizat ceea ce pregătisem şi anticipam acest lucru. Avem obiectiv imediat şi era nevoie de un astfel de cantonament. Am fi dorit terenuri mai bune la munte, dar, ţinând cont de vreme, e bine că ne-am pregătit şi aşa. Am disputat şi câteva partide amicale, ne dorim adversari cu sisteme de joc diferite. Aveam nevoie de câteva partide pentru a completa perioada de antrenamente, chiar dacă au fost adversari din ligi inferioare.

 

- Lotul a mai suferit modificări după cantonament?

- Am renunţat la Ţabără, el venea după o perioadă cu probleme medicale, iar noi avem nevoie de randament la capacitate maximă în următoarele trei luni. Nu putea să ne ajute acum şi am considerat că-i cel mai bine pentru moment să ne despărţim. Obiectivul nostru de bază e cel imediat, evitarea retrogradării, aşa că trebuie să fim foarte atenţi.

 

- Mai aşteptaţi alţi jucători?

- Fotbalul e un sport la care selecţia e permanentă, atât la antrenori cât şi la jucători. Dacă vom găsi jucători care sunt peste media actuală a lotului, atunci vom acţiona ca atare. Nu e vorba de un post anume, de portar sau de fundaş central, ci în general. Lotul e destul de echilibrat, pot spune că-i binişor la ora actuală. Nu închidem opţiunile de transferuri, vom vedea ce va fi în continuare.

 

- Ce program va avea echipa până la startul sezonului?

- În fiecare miercuri şi sâmbătă vom disputa jocuri de verificare. Primul adversar e CF Brăila, cu care vom juca mâine (n.r. astăzi), de la ora 13.00, pe terenul sintetic de la „Siderurgistul”. În afara meciurilor amicale, vom continua cu antrenamente specifice acestei perioade.

 

- Credeţi că mai poate Dunărea să se salveze de la retrogradare?

- Sunt încrezător în lotul actual şi la modul cum s-a pregătit echipa până acum. I-am văzut pe băieţi montaţi şi cred că putem realiza obiectivul. N-a fost timp prea lung ca să-i cunosc foarte bine pe toţi, dar am mai cules şi din exterior informaţii despre ei.

Citit 1945 ori Ultima modificare Marți, 11 Februarie 2014 20:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.