Alegeri la Asociaţia Judeţeană de Fotbal/ Nicolea Rainea i-a predat ştafeta lui Ciubotariu

Alegeri la Asociaţia Judeţeană de Fotbal/ Nicolea Rainea i-a predat ştafeta lui Ciubotariu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Fostul mare arbitru a decis ca la 80 de ani să „tragă pe dreapta” * Singurul candidat la postul de preşedinte, Liviu Ciubotariu, tot un fost arbitru şi „vice” al lui Rainea în ultimii patru ani, a fost ales în unanimitate


Începând de ieri, Nicolae Rainea, nu mai deţine nicio funcţie oficială în fotbalul românesc, după ce i s-a încheiat mandatul de preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF) Galaţi, deţinut vreme de patru ani. „A venit vremea să trag pe dreapta”, şi-a explicat simplu decizia de nu mai candida pentru un nou mandat cel care a fost cel mai titrat arbitru român din istorie, ajuns la venerabilă vârstă de 80 de ani. „Plec cu capul sus, mândru că am reuşit să ofer credibilitate AJF-ului. Am reuşit să menţinem în aceste vremuri, cu lipsuri financiare, 16 echipe în liga a IV-a şi să avem două serii în liga a V-a, iar dacă acum pot spune că am avut realizări, asta se datorează tuturor colaboratorilor din AJF”, a spus Rainea, ieri, la Adunarea Generală, unde s-a ales noua conducere. Rainea i-a predat ştafeta lui Liviu Ciubotariu, care a primit vot favorabil pentru postul de preşedinte din partea tuturor celor 42 de membri cu drept de vot prezenţi în sală. Acesta a fost singurul candidat, după ce Liviu Seceanu s-a retras din cursă în ultimul moment. Noul conducător al AJF Galaţi are 37 de ani şi a fost arbitru din 1993, activând ca asistent în lotul de Liga I din 2008 până anul trecut, când s-a retras din această activitate. În ultimii patru ani a fost vicepreşedinte la AJF. „Vă aştept să completaţi programul meu pentru următorii patru ani cu sugestii şi ideile dumneavoastră”, le-a transmis Ciubotariu celor care l-au ales.

A urmat scrutinul pentru cele două posturi de vicepreşedinţi, singurii candidaţii fiind Dorin Butunoiu, reprezentant al echipei Metalosport, şi Marius Bocăneală, arbitru în prima ligă şi reprezentant al clubului Steaua Dunării, cu excepţia unei abţineri cei doi primind vot favorabil.

Lot restrâns de arbitri valoroşi

Una dintre problemele discutate de reprezentanţii cluburilor din liga a patra şi a cincea a fost cea a arbitrajelor. Nicolae Rainea a explicat că, deşi s-au făcut cursuri în fiecare an, nu s-a reuşit să se formeze un număr suficient de arbitri valoroşi, o explicaţie fiind şi numărul mare de renunţări din cauza lipsei de siguranţă la anumite meciuri. „O rezolvare ar fi să se joace şi sâmbăta. Jucând doar duminica, nu putem să acoperim într-o singură zi  toate meciurile cu arbitri de calitate ca să nu mai apară discuţii de acest gen”, a fost propunea fostului şef al AJF, însă aceasta nu a avut succes, unii dintre reprezentanţii cluburilor spunând că în mediul rural publicul poate veni la jocuri doar în ultima zi a săptămânii.

Citit 2254 ori Ultima modificare Luni, 24 Februarie 2014 16:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.