Naţionala de baschet feminin a României a încheiat cantonamentul din Galaţi (FOTO)

Naţionala de baschet feminin a României a încheiat cantonamentul din Galaţi (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Naţionala de baschet feminin a României şi-a încheiat primul stagiu de pregătire centralizată din acest an, cel de la Galaţi, nu înainte de a avea un antrenament deschis publicului. Acesta a fost urmat de o sesiune foto alături de suporteri şi autografe, jucătoarele declarându-se încântate de aprecierile primite din partea publicului. 

De menţionat că şase dintre jucătoarele convocate la lotul naţional au fost în trecut coechipiere la Olimpia Bucureşti: Romina Filip (acum la Phoenix Galaţi), Alina Crăciun, Sonia Ursu Kim, Cristina Bigică, Cristiana Cutaş şi Gabriela Cursaru.

Dintre jucătoarele convocate, patru au lipsit motivat: Claudia Pop -  aflată încă în campionat cu echipa de club din Ecuador, Hanna Demeter – care joacă în Ungaria şi urmează cursurile finale ale Academiei de Baschet de acolo, Anita Mezsaros – care joacă în Franţa şi se află în recuperare după o accidentare, plus Anca Stoenescu (CSM Târgovişte), care a încheiat sezonul competiţional târziu şi i s-a permis o mică vacanţă înainte de a se prezenta la lot pe 4 iunie.

Cantonamentul din Galaţi a înseamnat startul campaniei de pregătire pentru Campionatul European (CE) din 2015, organizat împreună de Ungaria şi România. În continuarea stagiului de la Galaţi, au fost programate trei meciuri amicale, toate în deplasare. Aseară târziu urma să se joace cu echipa Bulgariei, apoi să se plece în Macedonia, pentru două jocuri cu echipa ţării gazdă, astăzi şi mâine. Apoi, cartierul general se va muta la Arad, într-un stagiu care va cuprinde două jocuri în Ungaria (13 şi 14 iunie) şi alte două cu acelaşi adversar, dar la Arad, pe 20 şi 21.

CITIŢI ŞI: 

O jucătoare de la Phoenix, la „All Star Game”

Baschetbalista care a uimit România mai vrea “salamaya”

Florin Nini, omul care a adus renaşterea baschetului în Galați

Citit 1130 ori Ultima modificare Vineri, 30 Mai 2014 14:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.