Baschetbalista care a uimit România mai vrea “salamaya”

Baschetbalista care a uimit România mai vrea “salamaya”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Impresionată de publicul gălăţean şi de gustul sarmalelor, mâncare a cărei denumire nu reuşeşte să o pronunţe corect, americanca Cherise Daniel îşi doreşte prelungirea contractului cu Phoenix Galaţi


Echipa de baschet feminin Phoenix Galaţi a avut vara trecută, înaintea debutului în prima ligă, o impresionantă campanie de transferuri, cu nu mai puţin de nouă achiziţii. Toate jucătoarele noi au dat randament, iar americanca Cherise Daniel s-a dovedit a fi chiar un adevărat “tun” pe piaţa transferurilor. Cherise a avut o eficienţă cu care a uimit lumea baschetului românesc, fiind în primele două treimi ale sezonului cea mai productivă jucătoare din Liga Naţională de baschet feminin (LNBF). De altfel, deşi s-a accidentat şi a lipsit în ultimele cinci meciuri, bilanţul realizat până atunci a fost atât de mare încât este şi acum în primele cinci marcatoare ale campionatului.

La coşul de baschet, de la trei ani

Părinţii i-au povestit că a început să arunce la coş încă de pe când avea doar trei ani. “Mama mi-a spus că atunci când aveam trei ani spuneam mereu «minge, hai să jucăm prinde mingea». În copilărie, ieşeam afară să joc baschet cu băieţii, eram mai bună decât ei şi de atunci am ştiut că voi practica baschetul pentru multă vreme. În cadru organizat am început să joc la şapte ani, la aceasta vârstă se duc copiii la antrenamente în SUA. Părinţii mei au fost sportivi, mama a jucat baschet în liceu, iar tatăl a jucat fotbal american în colegiu (facultate), deci este moştenire de familie”, spune Cherise.

Cherise Daniel a moştenit talentul baschetbalistic de la mama sa

 

Campioană în competiţia colegiilor din SUA, cu echipa Ohio State Buckeyes, a venit în Europa la 24 de ani, în 2011, jucând mai întâi în Germania, la echipele TVS Quakenbrueck Dragons şi ChemCats Chemnitz (2012), iar înainte de a veni la Phoenix, un sezon în Portugalia, spunând că nu i-a fost uşor să se adapteze stilului european. „Este o mare diferenţă la noţiunea de «paşi». În SUA, putem păşi înaintea driblingului, iar aici e nevoie să baţi mingea. Mi-ar plăcea să joc mai rapid uneori, dar a trebuit să mă adaptez stilului european. De asemenea, cred că în Europa jucătorii sunt ceva mai agresivi. Pentru tras de tricou sau ţinere, acasă primeam imediat fault, aici nu se dă întotdeauna. Dar chiar şi aşa, eu iubesc nivelul de joc european şi faptul că în campionat sunt sportivi din toate colţurile lumii”, a precizat principala marcatoare de la Phoenix.

Rivalitate sportivă cu o fostă coechipieră din Ohio

Cherise Daniel mai spune că are câteva prietene la alte echipe din România, una dintre ele fiind chiar cea cu care s-a aflat mult timp în luptă directă pentru primul loc în clasamentul realizatoarelor din LNBF, Samantha Prahalis. „Am câteva  prietene în această ligă. Este minunat să continui prietenii vechi, urmându-ne visul de a juca baschet profesionist. Cu «Sam» am jucat împreună în anii de colegiu, o luptă prietenească ce dăinuie, iată, şi peste ani”.

Şanse să continue la Galaţi

Cherise Daniel a adăugat că, în cei patru ani de când joacă în Europa, la Galaţi a avut parte de cea călduroasă susţinere din partea publicului: “Este uimitor, îmi plac energia şi entuziasmul pe care ni-l transmit în timpul jocului. Este cea mai bună susţinere de care am avut parte de când evoluez în afara SUA”.

A adăugat că din bucatele pe care le-a mâncat pentru prima dată în România, îi plac la nebunie papanaşii şi sarmalele, cărora le spune “salamaya”: “carnea învelită în varză cu nume greu de pronunţat”, mâncarea cu specific românesc.

Încântată şi de atmosfera de la echipă, Cherise Daniel a declarat că şi-ar dori să mai mănânce “salamaya” la Galaţi şi în sezonul viitor: “Pentru sezonul viitor, nu ştiu exact ce va fi, este greu de spus pentru că încă este devreme. Nu am nicio ofertă până acum, dar sunt deschisă unei eventuale continuări la Phoenix”.

Referitor la acest aspect, Florin Nini, managerul general al clubului gălăţean, a declarat că pregăteşte o ofertă pentru prelungirea contractului. “Pe lângă valoarea demonstrată ca jucătoare, este şi o persoană de mare caracter, normal că o dorim şi pentru sezonul viitor”, a precizat Nini.

Citit 2499 ori Ultima modificare Joi, 20 Martie 2014 20:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.