Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
2 comentarii

* Gălăţeanca a avansat 58 de locuri în ierarhia WTA, ajungând la cea mai bună clasare din carieră * Săptămâna viitoare va juca acasă, în turneul Futures de 10.000 de dolari de la Viva Club


Jucătoarea de tenis Patricia Maria Ţig a ajuns între primele 400 de jucătoare profesioniste ale lumii, ocupând locul 375 în ierarhia WTA, dată publicităţii luni. Gălăţeanca a făcut un salt remarcabil, urcând 58 de locuri, de pe poziţia 433, cea pe care se afla în urmă cu două săptămâni, ultima dată când clasamentul WTA a fost actualizat.
Patricia Ţig a urcat în topul mondial graţie câştigării turneului ITF de la Sibiu, de categorie Futures, dotat cu premii totale de 10.000 de dolari, succes care a fost recompensat cu 12 puncte WTA.
Poziţia actuală din topul mondial este cea mai înaltă din cariera sportivei de 19 ani. Până acum, cea mai bună clasare a sa fusese locul 393, în noiembrie 2012, dar o accidentare a împiedicat-o să joace în prima parte a anului trecut, ceea ce a determinat o coborâre drastică, până pe locul 808, la finalul anului trecut.
În acest an, Patricia Ţig a câştigat patru turnee Futures, două în Antalya, unul în Croaţia, la Bol, şi cel de la Sibiu. În total, gălăţeanca are în palmares nouă turnee câştigate din circuitul Pro ITF.

Săptămâna viitoare joacă în Galaţi

Gălăţenii vor avea ocazia să o vadă jucând şi să o susţină pe Patricia Ţig săptămâna viitoare, în cadrul turneului ITF de categorie Futures organizat de Viva Tenis Club. Calificările vor începe pe 14 iunie, iar partidele de pe tabloul principal pe 17 iunie.
Patricia Ţig este cap de serie nr. 2, principala favorită fiind Cristina Dinu (locul 219 WTA). Pe tabloul principal vor mai fi alte două gălăţence, Gabriela Talabă şi Irina Constantinide.  Gabriela Talabă (19 ani), care în turnee joacă la dublu în mod curent împreună cu Patricia Ţig, are acces direct pe tabloul principal graţie clasării din topul WTA (locul 938). În cea ce o priveşte pe Irina Constantinide (20 de ani), aceasta joacă în campionatul universitar din SUA, unde este beneficiara unei burse de studiu. Regulile americanilor nu-i permit să evolueze în turneele europene decât în perioada vacanţelor, aspect care explică absenţa sa din turneele ITF din acest an. Ea va putea juca în turneul de la Galaţi graţie unui wild-card oferit de organizatori, director de turneu fiind unul dintre foştii săi antrenori, Florin Şipoş.
Turneul se va desfăşura la baza sportivă de la Viva Club (strada Traian), care cuprinde patru terenuri de joc şi două de antrenament.

Citit 2760 ori Ultima modificare Luni, 09 Iunie 2014 17:29

2 comentarii

 • postat de Sylverstar Marți, 10 Iunie 2014 12:38 193.231.197.*** Link la comentariu
  12
  0

  Ce se intampla in clasamentul WTA de la locul 100 in jos nu intereseaza pe nimeni. Cu atat mai putin ce se intampla de la locul 350 in jos. Ce articol de doi bani. Mai abordati subiectul cand ajunge in primele 100, pana atunci...

  Raportează
 • postat de tenismen Marți, 10 Iunie 2014 09:56 5.13.231.*** Link la comentariu
  6
  3

  Un articol bun, dar putea fi si mai bun daca ne spuneti si ceva despre antrenorul Patriciei, despre clubul si sponsorul acesteia. Cu parere de rau va spun ca ne vorbiti si despre o jucatoare fara valoare mai mult despre una care are potential, Gabriela Talaba si antrenorul acesteia, antrenor care face eforturi imense sa o tina in turneele ITF. Despre ceilalti numai de bine dar niciunul nu face performanta, nici sportiva si nici fostul antrenor iar ca un pronostic presimt ca sportiva va aduna 5 game cu indulgenta!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.