Zoran Terzici continuă cu CSU Metal

Zoran Terzici continuă cu CSU Metal
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Patronul Corneliu Mangalea: „Suntem chiar dispuşi să plecăm în alt oraş, care se arată interesat în sprijinirea echipei” *

Toate zvonurile lansate în ultimele zile, precum că echipa gălăţeană de  volei CSU Metal va fi părăsită de susţinere şi, în acest caz, ar ajunge chiar în situaţia de a-şi înceta activitatea, au fost combătute ieri, 5 mai, de  conducerea clubului.  Afirmaţiile  gratuite (şi ieftine) vehiculate pe unele canale mass-media au fost vehement înfierate de patronul şi preşedintele clubului gălăţean, Corneliu Mangalea (foto 2).

Întrunirea de marţi, de la "Continental" - la care au mai participat Alexandru Deju, vicepreşedintele clubului, şi stafful tehnic, în frunte cu Zoran Terzici - a lămurit  toate lucrurile referitoare la viitorul statut al unuia dintre cele mai puternice cluburi din ţară.

Iată ce a declarat Mangalea: "Prima echipă românească participantă în Champions League îşi va continua activitatea. Am făcut eforturi pentru a depăşi unele greutăţi - în special de ordin financiar - dar nu ne-am dat bătuţi. Acelaşi lucru îl vom face şi în continuare”.

„Ne aflăm într-o perioadă de căutări de noi surse, aşteptăm  sprijinul unor parteneri, dar şi al Consiliului Local, pentru ca activitatea noastră să nu sufere. Ne-am  anunţat deja intenţia de a continua participarea în Cupa Campionilor şi vom face totul pentru a izbuti”.

„Acum trei ani, când echipa a fost preluată de Zoran Terzici, ne-am fixat drept obiectiv cucerirea campionatului şi a Cupei - lucru care s-a înfăptuit. Am câştigat tot ce se putea câştiga în competiţiile interne, în aceşti ani fetele noastre demonstrând că nu au adversar”.

„Nici un Champions League nu ne-am făcut de ruşine, într-o grupă extrem de puternică, cu Bergamo (Italia) - care avea să devină regina Europei - şi Fakro Muszyna (Polonia) - între primele şase echipe în competiţia continentală - pe care am bătut-o chiar pe terenul ei, şi încă la un scor clar: 3-0”.

La rândul său, tehnicianul Zoran Terzici (foto 3) a trecut în revistă succesele realizate în cei trei ani petrecuţi la Galaţi şi a ţinut să le mulţumească spectatorilor şi tuturor acelora care le-au fost alături. Şi domnia-sa s-a  arătat surprins de neimplicarea factorilor locali, în unele momente fiind chiar necesar sprijinul lor.

Vestea mult-aşteptată a fost aceea că Terzici şi colaboratorii săi vor continua la Galaţi, în ciuda tuturor zvonurilor… binevoitoare!

"Vom avea nevoie de un buget de 2,5 milioane de euro care să ne permită o participare şi mai bună  în competiţia continentală. Pentru acest lucru depunem toate eforturile. Suntem chiar dispuşi să plecăm în alt oraş, care se arată interesat în sprijinirea echipei. Avem mult  de lucru, dar sper ca viitoarele competiţii oficiale să ne găsească pregătiţi", a mai  completat patronul clubului, Corneliu Mangalea.

În ce priveşte viitoarea structură a lotului de jucătoare, acest lucru reprezintă opţiunea antrenorului. Ţinându-se cont de încărcătura echipei noastre  - meciurile din Cupa României, campionat, Champions League, participările la loturile naţionale - conducerea clubului a anunţat că pentru viitorul sezon lotul va cuprinde 14 jucătoare. Obiectivul: realizarea, pentru a patra oară consecutiv, a eventului campionat-cupă şi o prezenţă onorabilă în Champions League.

În momentul de faţă, doar două jucătoare se află în vacanţă - cubaneza Martinez şi Adriana Dumitru, aceasta din urmă manifestându-şi intenţia de a se retrage din activitate.

Alte jucătoare sunt la loturile naţionale: Albu, Nneka şi Trică se află la lotul de senioare, iar Sabina Miclea şi Daiana Mureşan se află deja în Polonia, unde participă, cu echipa României, la turneul de calificare pentru Campionatul Mondial de junioare, din Mexic, din acest an.

Citit 1124 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.