Oţelul, păcălit de Dinamo: 0-1!

Oţelul, păcălit de Dinamo: 0-1!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Formaţia gălăţeană, în continuare fără atacanţi cu instinct de „killer”, a condus meciul cu liderul campionatului, dar a sfârşit în urma unei reuşite a lui Dănciulescu * În loc să dea mingea în afara terenului după o accidentare a lui Sălăgeanu, oaspeţii au marcat şi apoi s-au apărat cu toate liniile *


OŢELUL GALAŢI – DINAMO 0-1 (0-1)

Meci disputat ieri, 5 mai, în etapa a XXIX-a a Ligii I de fotbal;

Stadionul „Oţelul” – 10.000 spectatori;

A marcat: Dănciulescu 32’;

Cartonaşe galbene: Ilie 45’, Kolev 82’ / Moţi 21’, Simao 35’, L. Goian 61’, Matache 91’;

Echipele utilizate:

OŢELUL: Kolev – Cârjă, Sârghi (72’ Schwartz / 87’ Gado), Jelev, Ilie – Elek, Costin, Bourceanu, Sălăgeanu – Tănasă (60’ Ibeh), Pena. Antrenor: Petre Grigoraş;

DINAMO: Matache – Scarlatache, L. Goian, Moţi, Simao (55’ Muşat) – Ze Kalanga (46’ Torje), N’Doye, Dănciulescu, Cristea – Niculescu (72’ Vranjkovici), Miranda. Antrenor: Mircea Rednic;

Au arbitrat: Victor Berbecaru (Rm. Vâlcea) – Aurel Oniţă şi Sebastian Stoianof (ambii din Constanţa).

Elek, ce de ratări!

Duelul invalizilor, cel dintre „oţelari” şi dinamovişti, a fost ca o partidă de şah pe o bancă din parcul spitalului. La început am văzut un chef ieşit din comun, Galaţiul zburdând pe tablă cu importantul pion Bourceanu şi „nebunul” Sălăgeanu, apoi au început durerile pacienţilor.

Regina bucureştenilor putea fi furată încă din primele minute, Tănasă pierzând întâlnirea cu o minge centrată de Sălăgeanu chiar în gura porţii adverse (6’). Au urmat mutări banale, Cristea (10’), Elek (11’) şi Moţi (12’) atentând discret la garda adversarului.

Şi totuşi, Elek ar fi putut deveni rege în două situaţii-limită: la o lovitură de cap scoasă de Scarlatache de pe linia porţii (20’) şi pe o centrare a lui Sălă, pe care a aşteptat-o la colţul lung, dar Matache a parat de ca şi cum de acea minge i-ar fi depins casa, masa şi maşina (22’)!

Sportivitatea, o pasăre rară

Apoi, din nou mişcări de duzină, nicio rocadă, Miranda fiind oprit la timp în două rânduri (23’, 25’), pentru ca Niculescu să dea o juma’ de şah în urma unui balon pierdut la mijlocul terenului de Sârghi (31’). În şah parcă se şi trişează, nu?

Ei bine, Dinamo a lăsat sportivitatea acasă şi n-a dat mingea afară într-o fază în care trebuia să intre medicul pe teren. Sălăgeanu era căzut, „câinii roşii” au manifestat fobie de leş şi Dănciulescu, lansat perfect de Niculescu, a îngreunat buturile lui Kolev cu o „chişcă” plină de năduf: bară transversală-gol (32’)!

Frustraţi de lipsa de fair-play a liderului Ligii I, elevii lui Grigoraş au mai răspuns până la pauză doar cu un „cap” al lui Pena, dar goalkeeperul de ocazie al vizitatorilor n-a avut emoţii (42’).

Alde Berbecaru, pe dinafara jocului

În partea secundă am mai văzut şah, adică fotbal, doar din partea roş-alb-albaştrilor, trupa din Capitală preferând să-şi retragă toate piesele în propria jumătate pentru o victorie strânsă din dinţi. Elek s-a ciocnit de portar la 16 metri (50’), Sălăgeanu a şutat înspre tabelă după o recuperare-minune (65’), iar Ilie, după o cursă surprinzătoare, a tras în posesorul de mănuşi (74’).

Pe final, N’Doye a nimerit peluza cu o torpilă de la 20 de metri (85’), în timp ce Gado a şutat în braţele lui Matache (88’). Matul n-a mai putut fi evitat de Oţelul, lipsa omului care să dea de pământ cu piesa dintre barele dinamoviste resimţindu-se din plin.

Dacă totuşi nu vă convine comparaţia cu partida de şah, este şi vina arbitrilor, care au jucat rol de chibiţ în duelul de ieri după-amiază. Unii sunt pe la DNA pentru diverse golănii, alţii, precum alde Berbecaru şi Oniţă, ar merita să facă şcoala din nou.

Citit 1086 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.