Oţelul, „îmbolnăvit” de tinereţe

Oţelul, „îmbolnăvit” de tinereţe
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cu foame de puncte şi cu un lot de jucători cu media de vârstă de 23 de ani, antrenorul Petre Grigoraş trebuie să creadă în minuni, altfel nu se ştie dacă va scoate măcar un punct din fieful lui FC Timişoara, una dintre cele mai în formă echipe din Liga I * Meciul de astăzi va începe la ora 17.00 *

FC TIMIŞOARA – OŢELUL GALAŢI

Etapa a XXX-a a Ligii I de fotbal;

Stadionul „Dan Păltinişanu” din Timişoara;

Meciul va avea loc astăzi, 9 mai, de la ora 17.00 (în direct pe GSP TV);

Echipele probabile:

TIMIŞOARA: Pantilimon – Stancu, Luchin, Nibombe, Latovlevici – Abiodun, Cisovsky, Borbely, Art. Karamian – Magera, Bucur. Antrenor: Gavrilă Balint;

OŢELUL: Kolev – Cârjă, Sârghi, Costin, Sălăgeanu – Iorga, Giurgiu, Bourceanu, Ibeh – Tănasă, Pena. Antrenor: Petre Grigoraş;

Arbitri: Georgian Ionescu (Buzău) – Octavian Şovre (Oradea), Adrian Midişan (Constanţa); rezervă – Ovidiu Haţegan (Arad).

Salt direct de la „Divizia C”

Gaşca nebună? Nu, aşa i se spunea formaţiei Sportul Studenţesc Bucureşti care mereu a promovat fotbalişti tineri şi „neliniştiţi”. Mulţimea de la Oţelul ar merita un apelativ de genul „gaşca înnebunită”, pentru că revitalizarea din vestiarul roş-alb-albastru este forţată, campania slabă de transferuri din vara anului trecut – nici în iarnă n-a plouat cu sume pentru achiziţionarea de jucători! – şi accidentările numeroase obligând destui copii să facă saltul de la Liga a III-a direct la eşalonul în care nu mai dai de Rarăul Câmpulung Moldovenesc, ci de Dinamo, Steaua şi CFR Cluj.

Antrenorul Petre Grigoraş are cu el în deplasarea de la Timişoara paisprezece băieţi cu vârste până la 24 de ani, o masă de tineri care nici măcar experienţă nu au. În campionatele civilizate, unii aşa-zis puştani se pot lăuda cu zeci de meciuri „europene” la numai 20 de ani!

„Şi un punct ar fi ideal”

Abraham, Râpă, Cârjă, Sârghi, Iorga, Bourceanu, Ibeh, Neagu, Avram, Tismănaru, Tănasă, Pena, Dragoş şi Elek ar avea încă şansa reconversiei profesionale – de pildă Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP) recrutează juni până la 24 de ani – însă despre „mânjii” lui Grigoraş se spune că au viitor ca fotbalişti. Astăzi, 9 mai, au un alt examen, meciul din bârlogul lui FC Timişoara, o altă formaţie care aspiră la titlul de campioană.

„Nu ne este teamă, dar suntem conştienţi de gradul de dificultate al acestei partide. Nici acum nu pot uita că în tur puteam câştiga, însă am primit un gol în secundele de prelungire. Poate de data aceasta norocul va fi de partea noastră. Şi un punct ar fi ideal, trebuie să facem tot posibilul pentru a ne îndepărta de retrogradare”, a comentat tehnicianul „oţelarilor”.

Jelev, patru zile de repaus

Bulgarul Jivko Jelev n-a făcut deplasarea în oraşul de pe Bega, curajul său de a juca 90 de minute cu Dinamo, după ce fusese călcat zdravăn pe picior în deplasarea de la Steaua, costându-l destul de mult.

„În noaptea de după jocul cu dinamoviştii nici n-a putut dormi de durere. Doctorul i-a recomandat patru zile de repaus, iar cu Urziceniul sper să-l avem apt de luptă”, a mai spus Grigoraş, care nici pe Gado nu se poate baza, problemele sale mai vechi obligându-l să-i facă o vizită şi medicului echipei naţionale, Pompiliu Popescu.

„Pe bune dacă nu-mi vine să mă apuc şi eu din nou de fotbal, poate şi secunzii mei”, a glumit amar antrenorul Oţelului.

Explicaţie foto - Petre Grigoraş, între doi dintre tinerii cu experienţă din lot: Laurenţiu Iorga şi Marian Tănasă

Citit 1003 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.