TENIS/ Patricia Ţig joacă în semifinala turneului ITF Pro de la Viva (FOTO)
Foto: Patricia Maria Ţig

TENIS/ Patricia Ţig joacă în semifinala turneului ITF Pro de la Viva (FOTO)
Foto: Bogdan Codrescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Turneul de tenis dotat cu premii totale de 10.000 de dolari şi „Trofeul Municipiului Galaţi – Viva Tenis Club” a oferit publicului gălăţean o confruntare în sferturile de finală între localnicele Patricia Maria Ţig şi Gabriela Talabă. Meciul a fost câştigat de Ţig, scor 6-2, 4-6, 6-1. Pentru parcursul până în sferturi Talabă va primi un punct în clasamentul WTA şi un premiu de 196 dolari (impozabili).

Patricia Ţig a declarat că a avut nevoie să ridice nivelul jocului în setul decisiv pentru a trece de fosta sa parteneră de dublu. „A fost un meci destul de greu, chiar dacă în primul şi ultimul set am dominat jocul. În cel de-al doilea am fost puţin mai moale şi Gabriela s-a impus. Mă bucur că am putut să-mi ridic nivelul în setul decisiv şi să fac diferenţa. Îmi doresc să câştig turneul, să dau tot ce pot”, ne-a declarat Patricia Ţig.

De partea cealaltă, Gabriela Talabă a spus că planul tactic nu i-a funcţionat până la final. „A fost un meci foarte dificil, Patricia a fost favorita partidei, este mult mai bine clasată. M-am aşteptat să fie greu, am avut un plan tactic discutat cu antrenorul meu şi îmi pare rău că nu a putut să îmi iasă până la capăt. Am luat primul game în decisiv, mă simţeam sigură pe mine, simţeam că îmi vor intra toate mingile în teren, dar nu a fost aşa”, a spus gălăţeanca Gabriela Talabă.

În acest moment raportul meciurilor directe dintre cele două gălăţence este de 3-0 în favoarea Patriciei Ţig, după victoriiile din 2012 (Craiova) şi 2013 (Bucureşti). În semifinală, Ţig o va întâlni astăzi pe Ioana Roşca, după ora 11,30, pe terenul 2. Aceasta a învins-o în sferturi, pe câştigătoarea de luna trecută a turneului similar de la Galaţi, Elena Bogdan, scor 6-3, 6-3.

În cealaltă semifinală se vor întâlni tot două românce, Irina Bara şi Andreea Ghiţescu, ce vor juca tot pe terenul 2.

Orele de începere ale meciurilor pot suferi modificări în funcţie de condiţiile meteo.

Finala probei de dublu a fost câştigată de perechea Ekaterina Lavrikova/Alessia Piran (Rusia/Italia), ca a învins dublul Nicoleta Dascălu/Cristina Ene cu 7-5, 1-6, 10-4.

Citit 887 ori Ultima modificare Sâmbătă, 19 Iulie 2014 10:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.