Oţelul JOACĂ astăzi, la Galaţi, primul MECI oficial din noul sezon

Oţelul JOACĂ astăzi, la Galaţi, primul MECI oficial din noul sezon
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Prima apariţie a roş-alb-albaştrilor în faţa publicului gălăţean în noua formulă, schimbată semnificativ faţă de campionatul trecut, va fi în partida contra Ceahlăului, din optimile Cupei Ligii


Noul Oţelul, încă într-o componenţă provizorie în condiţiile în care se mai aşteaptă noi jucători pe unele posturi, va începe sezonul în această seară, pe teren propriu de la ora 18.00, cu un meci în compania celor de la Ceahlăul Piatra Neamţ, din cadrul optimilor Cupei Ligii.

Se cere susţinere şi răbdare de la fani

Oţelul se prezintă la startul noului sezon după una dintre cele mai agitate perioade precompetiţionale din istorie, în care problemele financiare au determinat renunţarea la majoritatea titularilor din campionatul precedent, iar formarea unei noi echipe în condiţii de buget aproape de zero pentru transferuri încă nu este gata. „Am început pregătirile cel mai târziu dintre toţi, ne mai trebuie timp şi totodată răbdare din partea suporterilor. Vom mai aduce doi-trei jucători, lotul este într-adevăr subţire”,  a rezumat situaţia Andrei Rusu, şeful departamentului de scouting, cel care s-a ocupat aproape exclusiv de formarea noi echipe.

De asemenea, noul antrenor principal, Michael Weiss, a spus că în condiţiile unei scurte perioade de pregătire, va mai dura până când echipa va ajunge la randamentul dorit. „Meciul de mâine (n.r – astăzi) e un nou început şi sperăm să debutăm cu bine.Sunt doar trei săptămâni de când ne cunoaştem. Am avut un cantonament foarte bun în Slovacia, cu jucători noi, tineri şi talentaţi. Până acum, am lucram mai mult  pe partea de pregătire fizică şi vrem să aducem jucătorii tehnici în poziţiile în care pot da cel  mai mare randament. Sperăm să putem aduce clubul pe calea cea bună în următoarele 2-3 luni. Avem un grup în care trebuie să predomine spiritul de echipă, cu spirit de luptători. Avem nevoie de fani, de susţinere, de mass media, care să nu ne doboare după primele două-trei meciuri. Vom munci din greu pentru a reuşi”, a declarat tehnicianul german.

Problema portarului, încă nerezolvată

Dintre numeroşii jucători testaţi în scurta perioadă de pregătire, au semnat cu Oţelul până acum Karol Karlik, mijlocaş slovac venit din prima ligă cehă care joacă şi pe postul de fundaş central, nigerianul Benjamin Onwuachi (mijlocaş ofensiv/atacant) venit de la Iraklis (Grecia), atacantul Crsiatian Cristea (Farul), mijlocaşul Vasile Gheorghe (FC Universitatea Craiova), mijlocaşul german Marcel Avdic, fundaşul central slovac Ivan Pecha şi mijlocaşul gălăţean Stelian Cucu (FCM Dunărea), ultimii doi fiind cei mai recenţi semnatari ai contractelor cu Oţelul.

Pecha urmează să ajungă astăzi, până luni mai fiind aşteptaţi un portar şi un atacant.

Tot ca o achiziţie de ultimă oră poate fi considerat şi mijlocaşul Alexandru Zaharia, care a ajuns la un acord să continue la Oţelul abia joi, cu două zile înaintea partidei de astăzi.

În ceea ce-l priveşte pe mijlocaşul camerunezul Jose-Alex Ikeng, care semnase cu echipa gălăţeană, o decizie finală va fi luată săptămâna viitoare, în funcţie de cum îşi va reveni după o accidentare, conform lui Andrei Rusu. „Avem nevoie de Ikeng, peste o săptămână vom decide. Sperăm ca lucrurile să decurgă bine cu tratamentul pe care îl urmează”, a precizat Andrei Rusu.

Tot săptămâna viitoare se va lua o hotărâre şi în cazurile australianului Julius Davies, brazilianului Juffo şi portarului Bordea, aflaţi în probe. Cum acesta din urmă încă nu a semnat, pentru jocul cu Ceahlăul pe foaia de arbitraj vor fi trecuţi localnicii Abraham şi Vlasie.

În schimb, dintre jucătorii testaţi în ultimele zile, au plecat deja portarul Plopeanu, mijlocaşii Hristu Chiacu şi albanezul Edon Hasani, la fel ca Felipe, un brazilian venit joi.

Preţurile la bilete pentru partida Oţelul – Ceahlăul sunt: 5 lei la Peluză, 10 lei la tribuna II şi 15 lei la tribuna I. Abonamentele vor putea fi ridicate începând de luni, de la baza Siderugistul.

Citit 2201 ori Ultima modificare Sâmbătă, 19 Iulie 2014 15:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.