(FOTO&VIDEO) BASCHET/ Două noi TRANSFERURI de marcă la Phoenix
Foto: Chelsey Lee

(FOTO&VIDEO) BASCHET/ Două noi TRANSFERURI de marcă la Phoenix
Chelsey Lee
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Formaţia feminină gălăţeană din Liga Naţională a semnat cu încă o americancă şi o componentă a echipei naţionale


Echipa de baschet feminin Phoenix Galaţi şi-a reluat ieri pregătirile, fiind prima formaţie din Liga Naţională care şi-a început antrenamentele, cu două surprize la reunirea lotului. Conducerea clubului a perfectat încă două transferuri importante, semnând contractele cu Chelsey Lee, devenită astfel a patra americancă din lot, şi Gabriela Cursaru, componentă a echipei naţionale.

CITEŞTE ŞI: O jucătoare americană transferată la Phoenix

Chelsey Lee are 24 de ani, 1.88 m. înălțime, este născută în Miami

(Florida, SUA) și a evoluat ca pivot la Rutger Scarlet Knight din New Jersey, din 2008 până în 2013. „Chelsey este o forță, atât în defensivă cât și în ofensivă, ceea ce o face să poată avea postura de lider în aproape orice echipă”, o descria antrenoarea de la Rutger, Vivian Stringer. Primul contact cu baschetul european l-a avut în sezonul 2013-2014, când a evoluat în liga secundă spaniolă, la echipa CREF Hola Madrid. „Sunt încântată să fiu aici, la Phoenix, şi aştept cu nerăbdare începerea sezonului şi întâlnirea cu fanii”, ne-a declarat, ieri, Chelsey Lee, după sosirea în Galaţi.

 

                                                                                                  Gabriela Cursaru

Cealaltă noutate de marcă şi totodată de ultimă oră în lotul clubului gălățean este coordonatoarea Gabriela Cursaru. Aceasta are 22 de ani,  1,64 m. înălțime și a fost în sezonul 2013-2014 conducătoarea de joc a formației Sepsi Sf. Gheorghe. În condiţiile în care a avut-o concurentă pe post pe valoroasa americancă Samantha Prahalis, a avut o medie de numai 11 minute jucate pe meci, aspect care a determinat-o încă din iarnă să-şi dorească să plece la o formaţie la care să evolueze mai mult. Componentă a echipei naţionale, anterior a jucat la Olimpia Braşov (2011-2013). S-a format la Olimpia Bucureşti, unde a fost colegă de echipă cu o altă jucătoare de la Phoenix, Andreea Romina Filip. „Îmi doresc ca fanii să vină cu mare plăcere la meciurile noastre, să ne susţină aşa cum i-am văzut atunci când am jucat aici ca adversară”, ne-a declarat Gabriela Cursaru.

 

În această vară, după ce s-a despărţit de cele trei americance din sezonul trecut, Phoenix a mai făcut alte patru transferuri, gălăţeanca Gabriela Necula, revenită de la BCM Tymes Timişoara, alături de americancele Ivory James, Nicole Hamilton şi Trudy Armstead. Totodată, în lot a fost cooptată şi junioarea Raluca Neculache (17 ani), formată la Phoenix - LPS.

CITEŞTE ŞI: Două americance transferate de Phoenix

Echipa gălăţeană, antrenată la fel ca în sezonul trecut de grecul Theodosios Paralikas, are programat şi un stagiu de pregătire centralizată la Sf. Gheorghe, în perioada 27 august – 6 septembrie, când se doresc şi câteva meciuri amicale cu formaţia locală Sepsi şi Olimpia Braşov. Prima partidă oficială este programată pe 20 septembrie, cu BCM Tymes Timişoara în Cupa României, în timp ce startul Ligii Naţionale va  avea loc pe 27 septembrie.

CITEŞTE ŞI: Phoenix păstrează toate româncele din sezonul trecut

 

 

 

Citit 1372 ori Ultima modificare Luni, 11 August 2014 23:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.