BASCHET/ O jucătoare americană transferată la Phoenix (VIDEO)

BASCHET/ O jucătoare americană transferată la Phoenix (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Echipa gălăţeană de primă liga va avea şi anul acesta în lot trei sportive din SUA


Formaţia feminină Phoenix Galaţi şi-a completat trioul străin cu încă o jucătoare americană, alături de celelalte două care au încheiat contracte încă de acum câteva săptămâni. La fel ca Nicole Hamilton şi Ivory James, noua achiziţie, Trudy Armstead, se află la prima sa experienţă europeană. "Este o jucătoare de a cărei valoare suntem conştienţi, ne bucurăm că a semnat cu echipa noastră şi o aşteptăm bucuroşi. Sperăm că valoarea şi experienţa ei să ne ajute să ne îndeplinim obiectivele pe care ni le-am propus pentru acest sezon competiţional”, ne-a declarat  Alex Stanciu, managerul clubului. 

Trudy Armstead are 23 de ani, 1,85 m înălţime, este născută în Dallas (Texas, SUA) şi a evoluat pe postul de centru-pivot la echipa The Roosevelt Mustangs a Liceului "Franklin D. Roosevelt", pe care l-a absolvit în 2009. În acelaşi an a semnat pentru formaţia Lady Demons de la Northwestern State din Los Angeles, unde a jucat în 122 de meciuri. În sezonul 2013-2014 a fost prezentă în 34 de partide, înregistrând o medie de 14,3 puncte, 6,5 recuperări şi 1,1 pase decisive pe meci, cu  26,4 minute în medie în care s-a aflat pe parchet. Procentajele ei sunt de 50,4 la sută la aruncări de 2 puncte, 76,4 la sută la libere şi 25 la sută la aruncări de 3 puncte. În martie 2014 a fost desemnată cea mai valoroasă jucătoare (MVP) a Turneului Confederaţiei de Sud, cu medii de 17 puncte şi 10,3 recuperări.

Alte trei achiziţii

În această vară, clubul gălăţean a mai perfectat trei contracte de transfer: Gabriela Necula (o gălăţeancă „crescută” de Andrada Miron Popescu, venită de la BCM Danzio Timişoara) şi americancele Nicole Hamilton  şi Ivory James.

Echipa se va reuni pe 11 august, sub îndrumarea tehnicianului grec Theodosios Paralikas.

Pe 20 septembrie, Phoenix Galaţi va avea primul meci oficial din acest sezon, în „Cupa României”, împotriva BCM Danzio Timişoara, cu returul pe 24 septembrie, pe Bega. Liga Naţională debutează pe 27 septembrie, când gălăţencele vor juca cu CSU Alba Iulia, în deplasare. Următorul meci, care se va desfăşura în faţa propriilor fani, este pe 4 octombrie, cu CSM Satu Mare.

Citiţi şi:  BASCHET/ Două americance transferate de Phoenix

Citit 1047 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Iulie 2014 18:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.