BADMINTON/ Trei gălăţeni, vicecampioni balcanici

BADMINTON/ Trei gălăţeni, vicecampioni balcanici
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Tricolorii” s-au evidenţiat şi în întrecerile individuale, unde au cucerit medalii de aur şi argint


Oraşul Karatas, din Serbia, a fost timp de patru zile gazda unei importante competiţii regionale - Campionatul Balcanic. S-au întrecut sportivi juniori II din opt ţări în care badmintonul se bucură de popularitate: Bulgaria, Turcia, Macedonia, Grecia, Bosnia-Herţegovina, Croaţia, Serbia şi România.

În întrecerile pe echipe, „tricolorii” - cu trei gălăţeni în lot, Irina Călin, Andreea Dimitriu şi Cosmin Hâncu - au pornit cu mult curaj: 4-1 cu Croaţia, 5-0 cu Bosnia-Herţegovina şi 3-2 cu Bulgaria şi s-au clasat pe primul loc în Grupa B. Buna evoluţie a continuat şi în semifinale, unde au învins selecţionata Greciei, echipă clasată pe locul doi în Grupa A, cu scorul de 3-1. De reţinut că grecii furnizaseră surpriza competiţiei, eliminând Serbia - cotată printre favoritele Balcaniadei. În finală, România a fost întrecută cu scorul de 3-1 de redutabila formaţie a Turciei, medaliată cu bronz la „Europene”.

În partea a doua a competiţiei s-au disputat meciurile turneului individual. La simplu băieţi, Collins Filimon (CSS 6 Bucureşti) s-a clasat pe locul întâi, ca şi la dublu mixt, împreună cu timişoreanca Andra Olariu.

La dublu fete, o frumoasă performanţă a repurtat perechea gălăţeană Irina Călin - Andreea Dimitriu, care a cucerit medaliile de argint.

Lotul naţional al României a fost condus de antrenorul gălăţean Dorel Badiu şi bucureşteanca Ionica Iordan. Antrenorul gălăţean a subliniat că fetele medaliate cu argint la dublu au avut un aport important şi la obţinerea medaliei similare din proba pe echipe.

"A fost o competiţie foarte importantă, în care juniorii noştri au avut de susţinut meciuri grele, cu adversari clasaţi pe locuri fruntaşe la Campionatele Europene din acest an. S-a remarcat perechea gălăţeană Călin - Dimitriu, evidenţiată atât la individual cât şi în întrecerea pe echipe”, a declarat Dorel Badiu.

Altfel, în perioada 12-14 septembrie, la Galaţi va avea loc competiţia dotată cu „Trofeul Danubius”, care va conta şi ca etapă în Campionatul Naţional. În Sala „Siderurgistul” se vor întrece sportivi seniori din Galaţi, Bacău, Iaşi, Timişoara, Craiova şi Bucureşti. Competiţia va fi organizată de CS Universiatea Galaţi.

Citit 795 ori Ultima modificare Marți, 02 Septembrie 2014 18:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.