BASCHET/ Extreme noi pentru Phoenix
Foto: Cornel Cioacătă (stânga) şi Iosif Pârlog (dreapta)

BASCHET/ Extreme noi pentru Phoenix
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În plină campanie de pregătire centralizată, la Sf. Gheorghe, echipa de baschet masculin Phoenix Galați a semnat cu încă doi jucători, Iosif Pârlog şi Cornel Cioacătă, ambii veniţi de la CSU Ştiinţa Bucureşti.

"Pe cei doi jucători îi cunosc bine, le-am urmărit evoluţia atât în lotul naţional, cât şi la echipele de club şi sunt potriviţi pentru echipa noastră, e ceea ce căutam pentru a ne atinge obiectivele fixate la începutul acestui sezon competiţional", ne-a declarat Florin Nini, antrenorul şi managerul general al CS Phoenix.

Iosif Pârlog are 22 de ani, 1,94 m înălţime şi joacă pe poziţia extremă. A mai evoluat la Dinamo Bucureşti şi a făcut parte din naţionala de juniori Under 18 între 2008-2010.

Cornel Cioacătă are tot 22 de ani, 1,97 m înalţime, este tot extremă şi a mai jucat la CSU Craiova, CS Otopeni şi Colegiul „Aurel Vlaicu” Bucureşti.

Cei doi întregesc lista transferurilor efectuate de clubul gălăţean în acestă vară, pe care se mai află pivotul american Roland Brown, revenirile gălăţenilor Andrei Petică (de la Concordia Chiajna) şi Robert Bolobiţă (din liga a III-a italiană), ambii formaţi la Phoenix LPS, Iulian Chirică şi Andrei Neguroiu, de la LPS Focşani, plus Nicu Peptănaru şi Bogdan Bălănică, de la CSU Galaţi.

În cantonamentul din Sf. Gheorghe se mai află în probe muntenegreanul Zivojin Grubovic (29 de ani, 2,07 m înălţime), care sezonul trecut a evoluat la echipa estoniană KK Parnu.

Phoenix, care va încerca promovarea în prima ligă, va disputa două partide de verificare, joi şi vineri, cu BC Sf. Gheorghe, şi o alta sâmbătă, cu CSU Braşov.

Altfel, echipa feminină de Liga Naţională, CS Phoenix va disputa două partide amicale – vineri, cu reprezentanta  Sepsi Sf. Gheorghe, iar sâmbătă cu CSU Olimpia Braşov.

Citit 1427 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Septembrie 2014 21:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.