Sunt şanse uriaşe ca SIMONA HALEP să joace LA GALAŢI
Foto: Simona Halep, finalista de la Roland Garros

Sunt şanse uriaşe ca SIMONA HALEP să joace LA GALAŢI
Simona Halep, finalista de la Roland Garros
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Patinoarul este prima opţiune a forului de specialitate pentru meciul cu Spania din Fed Cup


Sunt întrunite toate condiţiile ca jucătoarea de tenis Simona Halep, cel mai popular sportiv român al momentului, să evolueze în faţa publicului gălăţean, la începutul anului viitor. Federaţia Română de Tenis analizează în această perioadă variantele existente pentru găzduirea partidei dintre echipele feminine ale României şi Spaniei, din turul întâi al Grupei Mondiale II a Cupei Federaţiei (Fed Cup), ediţia 2015, iar în acest moment Galaţiul se află în pole-position pentru a i se încredinţa acest eveniment sportiv de maxim interes.

Reuşitele organizatorice ale celor trei turnee ITF, de categorie Futures, de la baza sportivă Viva Tenis Club - al treilea este în plină desfăşurare - l-au determinat pe George Cosac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis, să ia serios în calcul Galaţiul pentru meciul cu Spania. La precedenta sa vizită în Galaţi, Cosac a inspectat Patinoarul Artificial, care i s-a propus ca loc de desfăşurare a evenimentului, şi a fost încântat.

„În acest moment, Galaţiul este prima noastră opţiune pentru partida cu Spania din Fed Cup. Patinoarul, cu cele 4.000 de locuri din tribune, întruneşte condiţiile necesare. Înainte de a lua decizia finală, trebuie să vedem şi implicarea celor din zonă, urmează să vorbesc şi cu cei din Primărie”, ne-a declarat George Cosac. Acesta ar urma să vină în Galaţi la sfârşitul acestei săptămâni.

Marius Stan: "Oferim sprijin necondiţionat"

Cu mingea ridicată la fileu de declaraţia lui Cosac, Marius Stan, primarul municipiului Galaţi, a returnat cu un smash ce ar trebui să fie câştigător. „Pentru aşa ceva, oferim sprijin necondiţionat. Ar fi o mare onoare pentru oraşul nostru să găzduim un astfel de eveniment şi să le susţinem pe Halep, Niculescu, Cârstea, Begu sau Dulgheru”, a spus Marius Stan.

Partida România - Spania este programată pe 7 şi 8 februarie 2015. Din formaţia Spaniei este foarte probabil să facă parte şi Garbine Muguruza, jucătoarea care a făcut senzaţie la Roland Garros prin calificarea în sferturile de finală, după victoria în faţa numărului unu mondial, Serena Williams.

Doar una dintre gălăţence a ajuns în turul doi

Altfel, la turneul ITF de categorie Futures care se desfăşoară în această săptămână la Galaţi şi este dotat cu premii totale în valoare de 10.000 de dolari, doar una dintre cele două gălăţence de pe tabloul principal s-a calificat în turul doi. Patricia Ţig, locul 306 WTA şi principala favorită a turneului, a învins-o pe Ştefana Andrei, scor 7-6 (4), 7-5, iar în faza următoare o va întâlni pe Irina Fetecău, locul 890 WTA.

În schimb, Gabriela Talabă (locul 853 WTA), a resimţit oboseala din precedentele două săptămâni, când a avut parcurs lung la turneele de la Bucureşti (a jucat finala) şi Mamaia (semifinalistă), fiind învinsă de fosta sa parteneră de dublu, Oana Georgeta Simion (728 WTA), cu scorul de 6-1, 6-1.

La dublu, perechea Gabriela Talabă/Raluca Platon a învins perechea Ciobanu/Perper, scor 6-4, 7-6, calificându-se în semifinale, unde va juca împotriva perechii Oana Georgeta Simion/Agnes Szatmari.

CITEŞTE ŞI: CAMPANIA VL "Profesioniştii"/ Florin Şipoş, ANTRENORUL DE TENIS care a readus Galaţiul în CIRCUITUL INTERNAŢIONAL

Citit 2121 ori Ultima modificare Joi, 04 Septembrie 2014 12:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.