FOTBAL/ OŢELUL îl vrea pe Florin Cernat
Foto: Florin Cernat

FOTBAL/ OŢELUL îl vrea pe Florin Cernat
Florin Cernat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

FC Oţelul şi-a prezentat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, cei doi noi conducători ai activităţiii sportive din cadrul clubului, Ovidiu Burcă - manager sportiv şi Cristian Munteanu - team manager.

Cu această ocazie, Ovidiu Burcă a afirmat că printre primele lucruri pe care le are de făcut se află fortificarea lotului. „Deciziile în acest sens le vom lua numai împreună cu stafful tehnic. Antrenorul Michael Weiss are mare încredere în jucătorii pe care îi are în lot, dar totuşi sunt câteva posturi unde vom încerca să ne întărim. Ne dorim jucători experimentaţi, care să fie modele pentru cei tineri în vestiar şi utili în teren. Nu ne e uşor, dar am speranţe că pot aduce jucători de valoare, care să înţeleagă rolul lor în echipă”, a declarat Burcă.

Noul manager sportiv al Oţelului a mărturisit că unul dintre jucătorii doriţi este mijlocaşul gălăţean Florin Cernat (34 de ani), crescut de Oţelul, club de la care a plecat când avea 18 ani. “Am fost coleg de cameră cu Cernat la lotul naţional de juniori, am speranţa că va veni alături de noi dacă nu va semna cu vreo echipă din străinătate. Ni-l dorim foarte mult şi am motive să cred că se va alătura acestui proiect. I-am spus că este momentul să facă ceva pentru comunitatea în care s-a format ca om”, a declarat Burcă.

Produs al centrul de copii şi juniori de la Oţelul, Cernat a jucat doar 36 de meciuri în tricoul roş-alb-albastru. S-a transferat la Dinamo, Oţelul încasând 700.000 de euro, ceea ce a însemnat la vremea respectivă cel mai scump transfer intern. După un singur an la echipa bucureşteană, a ajuns la multipla campioană a Ucrainei, Dinamo Kiev, pentru care a jucat timp de opt ani, inclusiv în Liga Campionilor, perioadă în care a fost selecţionat şi în echipa naţională. Apoi a ajuns la una dintre cele mai puternice echipe din Croaţia, Hajduk Split. Din 2010 a jucat în Turcia, la Karabukspor şi Rizespor, fiind printre cei mai apreciaţi jucători ai acestor formaţii. Are în palmares o Cupa a României, una a Croaţiei, trei titluri de campion, 4 Cupe şi 3 Supercupe ale Ucrainei.

În ceea ce-l priveşte pe antrenorul german Michael Weiss, noua conducere a Oţelului a precizat că acesta va continua la echipa gălăţeană necondiţionat. “Are susţinerea noastră totală, mai ales că a reuşit să aducă puncte în ultimele două etape de la contracandidate la evitarea retrogradării. Jocul şi mai ales atitudinea jucătorilor ne-au plăcut”, a mai adăugat Burcă.

Săptămâna trecută, conducerea administrativă a clubului se arătase nemulţumită de activitatea tehnicianului german, demarându-se chiar şi negocieri cu Cristian Popovici pentru o eventuală înlocuire a lui Weiss.

CITEŞTE ŞI:  "Babicu" s-a întors la OŢELUL

Citit 2122 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Septembrie 2014 23:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.