BASCHET/ Primele meciuri amicale pentru Phoenix
Foto: Foto: Sonia Baciu

BASCHET/ Primele meciuri amicale pentru Phoenix
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipele de seniori ale CS Phoenix Galaţi şi-au încheiat, sâmbătă, stagiile de pregătire centralizată de la Sf. Gheorghe. După zece zile de pregătiri fizice şi specifice intense, cu câte două antrenamente pe zi, care au constat în alergări, sală de forţă şi şedinţe de pregătire tehnico-tactică, echipa feminină de Ligă Naţională (LNBF), condusă de antrenorul grec Theodosios Paralikas, a disputat un meci amical în compania formaţiei CSU Olimpia Braşov. Partida s-a încheiat cu victoria braşovencelor, scor 74-70.

„Ne aflăm la mijlocul pregătirilor pentru noul sezon al Ligii Naţionale şi sunt mulţumit de ceea ce am realizat. Mi-a plăcut cum au jucat acest meci amical, după perioada intensă de antrenamente, chiar aveam nevoie de un astfel de joc”, ne-a declarat, după meci, antrenorul Paralikas.

Pentru formaţia feminină vor urma, luni şi marţi, la Alexandria, alte jocuri de verificare, cu echipa locală BC Teleorman şi cu cea bulgară Dunav Ruse. Vineri va fi prezentarea oficială a lotului, urmată de două meciuri amicale cu o formaţie din Republica Moldova, ASM Chişnău.

În ceea ce priveşte echipa masculină a clubului, care are ca obiectiv promovarea în prima ligă, aceasta şi-a încheiat cantonamentul cu trei meciuri amicale: două cu echipa din Sf. Gheorghe (la primul meci nu s-a ţinut evidenţa scorului, iar în cel secund gălăţenii au învins cu scorul 86-67) şi una cu cea din Braşov, scor 75-55 în favoarea Phoenix. „Acest cantonament a fost o bună ocazie pentru omogenizarea echipei şi stabilirea relaţiilor de joc. Avem un lot generos, cu jucători de Under 18 şi Under 20, competiţia din echipă aducând plusvaloare. Am definitivat lotul, astfel că la capitolul jucători străini în acest moment îi avem pe americanul Roland Brown şi pe sârbul Alexander Ognogovic”, ne-a spus Florin Nini, antrenorul echipei de băieţi şi managerul general al CS Phoenix.

Citit 762 ori Ultima modificare Luni, 08 Septembrie 2014 16:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.