Patinoarul din Galaţi, cum n-a mai fost de ZECI DE ANI! Cei de la hochei sunt entuziasmaţi

Patinoarul din Galaţi, cum n-a mai fost de ZECI DE ANI! Cei de la hochei sunt entuziasmaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Principala modificare o reprezintă mantinela, acum una elastică, obligatorie pentru competiţii internaţionale * Aseară, hocheiştii au intrat pe gheaţă, iar publicul este aşteptat miercuri în tribune, la "Cupa României"


La Patinoarul “Dunărea” din Galaţi s-au încheiat lucrările de modernizare şi de ieri este funcţional. Hocheiştii de la Dunărea au fost primii care au intrat pe gheaţă, aseară, eveniment de care în ultimii ani avuseseră parte mult mai târziu, de pe la mijlocul lunii octombrie.

“Nici nu-mi mai amintesc de când n-am mai avut gheaţă din septembrie, chiar din prima decadă a lunii”, s-a declarat încântat Cătălin Geru, legendarul hocheist de la CSM Dunărea. “Cred că e chiar prima dată din ’90 încoace când avem gheaţă în 8 septembrie”, l-a completat Mihai Brandabur, directorul clubului.

Cu lucrările de modernizare din această vară terminate, aspectul general al patinoarului este entuziasmant pentru principalii beneficiari, cei de la clubul Dunărea. “Aşa de frumos n-a mai arătat din 1979, când am avut Campionatul Mondial aici. Avem cel mai modern patinoar din ţară. M-a întinerit treaba asta cu 20 de ani, pot să mă apuc din nou să joc hochei”, a spus Ion Berdilă, antrenorul micilor hocheişti din club.

Sebastian Dinu, fostul arbitru internaţional care şi-a trăit mare parte din viaţă în acest patinoar, trage de partea superioară a noii mantinele, capitolul principal al lucrărilor din această vară. Se clatină, dă senzaţia de subrezenie, dar tocmai asta dorea să sublinieze Dinu, fostul arbitru arătându-ne cum şocurile sunt preluate de o porţiune de câţiva metri a mantinelei, diminuând astfel mult efectul loviturii la locul impactului. De altfel, pentru competiţiile internaţionale, o astfel de mantinelă elastică este condiţie obligatorie la omologarea unui patinoar. Vechea mantinelă era din lemn dur, cu risc mai mare de accidentări pentru patinatori în general, pentru hocheişti în mod special.

Zona mesei oficiale de arbitraj şi a băncilor de pedeapsă a fost reamanajată, s-au refăcut cabinele de protecţie ale arbitrilor de poartă, iar pentru a se diminua creşterea temperaturii în patinoar în zilele însorite, s-au pus jaluzele la geamuri. Sub gheaţă, s-a dat cu vopsea cauciucată, astfel că marcajele arată mult mai bine decât în anii anteriori. Totodată, în partea superioară a tribunei cu băncile de rezerve, s-a montat un ecran video mare, pe care vor fi prezentaţi jucătorii şi vor fi difuzate imagini din timpul evenimentelor sportive. Totul a costat aproximativ 100.000 de euro.

În tribune este acum curat, scaunele au fost spălate şi s-au montat coşuri de gunoi, iar pentru a se păstra acest aspect nu va mai fi permis accesul publicului cu seminţe. În acest sens, se doreşte pe viitor şi un sistem de monitorizare video.

Pe termen scurt, se mai intenţionează schimbarea instalaţiei de iluminat. „Avem în lucru proiectarea pentru o soluţie mai economică şi care să permită 1.600 de lucşi la nivelui gheţii”, a spus Mihai Istrate, care a monitorizat lucrările ca reprezentant al Primăriei şi preşedinte al Fundaţiei Sportului Gălăţean, cea care va prelua în administrare peste câteva zile mai multe baze sportive din oraş, printre care şi Patinoarul.

Primul eveniment care va fi găzduit de Patinoarul din Galaţi este "Cupa României" la hochei pe gheaţă, competiţie ce va începe miercuri, când CSM Dunărea Galaţi va întâlni pe HSC Miercurea Ciuc, de la ora 19.45, într-o partidă decisivă în tentativa formaţiei gălăţene de a ajunge în finală.

CITIŢI ŞI: Meci de mare atracţie: HOCHEIŞTII de la Dunărea JOACĂ pentru intrarea în FINALA CUPEI

Citit 4615 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Septembrie 2014 10:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.