BASCHET/ Phoenix, la prima victorie internaţională

BASCHET/ Phoenix, la prima victorie internaţională
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După stagiul intens de pregătire de la Sf. Gheorghe şi amicalul cu CSU Olimpia Braşov, echipa de baschet feminin Phoenix a făcut deplasarea la Alexandria, unde a participat la un turneu amical, alături de BC Alexandria şi Dunav Ruse - campioana Bulgariei.

Alex Stanciu, managerul echipei, a spus că turneul a fost obositor, dar foarte util pentru gălăţence. "Deşi a fost o înfrângere cu Alexandria, scor 71-63, meciul a arătat coeziunea pe care echipa a acumulat-o în cantonament. În ceea ce priveşte partida cu Dunav, a fost o dovadă clară că avem o echipă valoroasă, aceasta fiind prima victorie internaţională a echipei noastre, scor 57-54. După ce am fost conduşi în primele trei sferturi, ultimul act a fost adjudecat de Phoenix cu 13-2”, a declarat Alex Stanciu.

Antrenorul Theodosios Paralikas a apreciat că victorie cu Dunav e bună pentru starea de spirit a echipei: „Aveam nevoie de o victorie de asemenea anvergură, toţi suntem mulţumiţi, dar acum este nevoie să continuăm să muncim din greu, pentru a confirma în campionatul Ligii Naţionale”.

Tehnicienii Paralikas şi Cătălin Ştefănescu (secund) nu au putut folosi două din jucătoarele importante ale echipei, americanca Nicole Hamilton şi Andra Ionescu, ambele cu probleme medicale.

Primul meci oficial din nou sezon va avea loc pe 20 septembrie, în „Cupa României”, cu BCM Timişoara. Până atunci, clubul va face prezentarea oficială a lotului pentru sezonul 2014-2015 din Liga Naţională de Baschet Feminin, vineri, de la ora 19,30, la Sala Sporturilor „Dunărea”, evenimentul fiind urmat de o partida amicală cu ASEM Chişinău - campioana Republicii Moldova. Sâmbătă, de la ora 12,30, va avea loc un al doilea joc între cele două formaţii.

Citit 847 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Septembrie 2014 19:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.