FOTBAL/ OŢELUL adună încă un punct. Egal cu Astra
Foto: Alex Tudorie, marcatorul golului egalizator

FOTBAL/ OŢELUL adună încă un punct. Egal cu Astra
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Echipa gălăţeană a terminat la egalitate, 1-1, pe teren propriu, cu Astra Giurgiu


Mesajul transmis, vineri, de antrenorul gălăţenilor, Tibor Selymes, nu a avut ecoul scontat în rândul suporterilor. Aceştia au venit într-un număr destul de mic la stadion, deşi vremea a fost numai bună pentru a fi alături de echipă.

Selymes a folosit o altă linie de fundaşi decât eram obişnuiţi, astfel că pe teren au intrat Leca şi Cucu.

Încă din primele momente ale jocului s-a văzut diferenţa de valoare dintre cele două echipe. Jucătorii de la Astra s-au instalat în jumătatea noastră de teren, iar Alibec şi-a făcut simţită prezenţa şutând, de la 20 de metri, mult pe lângă poarta gălăţenilor. Istoria s-a repetat în minutul 21, când Alibec a băgat mingea direct în poartă, după o pasă primită de la De Amorim. Avantajul de pe tabelă nu i-a determinat pe giurgiuveni să mai „înmoaie” jocul, aceştia continuând să pătrundă cu îndrăzneală în jumătatea noastră de teren.

La revenirea de la vestiare, cu ceva mai mult moral, s-a văzut un joc mai consistent al gălăţenilor. Odată cu prima schimbare, prin intrarea în joc a lui Brigido, "oţelarii" încep să înfiripeze mai multe faze de poartă, din păcate nefructificate. Autorul primului gol al partidei, Alibec, a avut şansa, în minutul 60, să decidă soarta meciului, dar a ratat dintr-o poziţie excelentă. Norocul gălăţenilor, care astfel au mai putut spera.

Jocul s-a închis tot mai mult, jucătorii de la Astra fiind mulţumiţi cu scorul arătat pe tabela de marcaj, dar schimbarea inspirată a lui Selymes, prin introducerea lui Stoian, a făcut ca suporterii să urmărească ultimele minute de meci în picioare. La doar trei minute de la intrarea pe teren, Stoian i-a dat o pasă bună lui Tudorie, care a înscris, cu latul, din şase metri, direct în poarta lui Silviu Lung Jr. - 1-1. Bucuria lui Tudorie a fost răsplătită de central printr-un cartonaş galben, pentru scosul tricoului.

OŢELUL GALAŢI - ASTRA GIURGIU 1-1 (0-1)

Meci disputat duminică seară, în etapa a 14-a din Liga I

Stadion Oţelul, spectatori 2.000

Au marcat: Tudorie 88’/ Alibec 21’

Oţelul Galați: Hotoboc - Murgoci, Leca, Cucu, D. Popescu - Karlík (Tudorie, 71), Helder - Grădinaru (Brigido, 55), Cernat, I.Popa (Stoian, 85) - C. Cristea. Antrenor Tibor Selymes.

Astra Giurgiu: Lung jr. - L. Rus, Oros, Ben Youssef, Joaozinho - Yahaya (Seto '80), Laban - Enache, Budescu, De Amorim - Alibec (Florescu '83). Antrenor: Oleg Protasov.

Cartonaşe galbene: Karlik '52, Tudorie '88, Murgoci '90 / Joaozinho '27, Alibec '74, Florescu '84.

Arbitri: Dragoş Istrate (Bucureşti) - central, Laszlo Bucsi (Sf. Gheorghe), Marius Marchidanu (Brăila) - asistenţi.

Citit 1880 ori Ultima modificare Duminică, 09 Noiembrie 2014 21:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.