OŢELUL şi-a securizat păstrarea celor mai promiţători jucători
Foto: Tudorie şi Moglan, în cantonamentul primei echipe din vara anului trecut

OŢELUL şi-a securizat păstrarea celor mai promiţători jucători
Tudorie şi Moglan, în cantonamentul primei echipe din vara anului trecut
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Alexandru Tudorie şi Robert Moglan, juniorii aflaţi de peste un an în lotul primei echipe, au semnat angajamente pentru următorii patru ani


Cei mai promiţători tineri jucători din lotul echipei Oţelul Galaţi, juniorii Alexandru Tudorie şi Robert Moglan, ambii cu vârsta de 18 ani,  au semnat contracte de jucători profesionişti cu clubul gălăţean pe o perioadă de patru ani. „Suntem bucuroși că am reușit să îi convingem pe acești tineri de mare perspectivă să rămână la noi. Avem foarte mare încredere în ei. Acordăm o atenție deosebită tinerilor crescuți în pepiniera proprie pentru că ei au un atașament special față de club. Este important să ajungem să avem la prima echipă cât mai mulţi jucători crescuţi la noi în club, aceştia aduc mereu un plus de determinare, de devotament, în interiorul lotului, aceasta e filosofia noastră”, a declarat managerul sportiv Ovidiu Burcă.

Tudorie şi Moglan fac parte de mult timp din lotul primei echipei a Oţelului, ambii jucând deja pentru echipa gălăţeană în prima ligă. Cei doi au fost de-a lungul timpului coechipieri la echipele naţionale de juniori, la aproape toate nivelurile, până la Under 19. De curând, „gemenii” Oţelului fac parte şi din lotul lărgit al echipei naţionale de tineret Under 21.

Tudorie, care are deja 32 de partide jucate în prima ligă şi patru goluri marcate, a fost dorit în ultimii doi ani de cluburile italiene AC Milan şi Sampdoria, iar în toamna acestui an a fost în probe la echipa germană Borussia Monchengladbach. Anul trecut a fost dorit de Steaua, oferta fiind refuzată de clubul gălăţean.

Managerul Ovidiu Burcă a adresat şi un mesaj către o parte a publicului, care în acest sezon l-a apostrofat destul de des pe Tudorie în timpul meciurilor. „De când am venit în club, am simţit o răceală între o parte a publicului şi Alex. S-a pus o mare presiune pe el, lumea trebuie să înţeleagă că are doar 18 ani şi nu el trebuie să fie salvatorul echipei. Am ajuns să-l cunosc bine, garantez pentru caracterul său şi trebuie să avem grijă de el. Are nevoie de aplauze, nu de fluierături. Să ne iubim jucătorii”, spus Burcă.

În ceea ce-l priveşte pe Moglan, care a debutat la prima echipă în acest sezon, la meciul câştigat cu 2-0 în faţa celor de la Rapid, fundaşul central a spus că semnarea noului contract îl face fericit, fiind vorba de echipa sa de suflet. „Este o onoare pentru mine, care sunt suporter de mic al Oţelului. Este o «boală» transmisă din familie, tata m-a luat de mic la stadion, astfel că semnarea acestui contract mă face fericit”, a declarat  Moglan.

„Meciul cu ASA e unul esenţial”

Altfel, Ovidiu Burcă a spus că partida de duminică, cu ASA Târgu Mureş de pe teren propriu din ultima etapă a turului Ligii, este una eşenţială pentru viitorul echipei şi speră într-o susţinere din partea fanilor pe măsura importanţei jocului. “Mă aştept ca echipa noastră să se autodepăşească. Vreau ca suporterii să înţeleagă că este un meci esenţia şi să vină cât mai mulţi să ne susţină, pentru că aportul lor va fi determinant în acest meci. Simţim că avem forţa de a reveni în elita fotbalului românesc, dar putem reuşi acest lucru numai împreună cu suporterii”, a declarat Burcă.

Meciul Oţelul – ASA Tg. Mureş este programat duminică, de la ora 15,30. 

Citit 1461 ori Ultima modificare Joi, 04 Decembrie 2014 18:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.